Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 05 /14:30

Lenkijos kariuomenės vadas Mieczyslawas Goculas Vilniuje: esame pasirengę hibridinio karo atakai

Lietuvoje viešintis Lenkijos kariuomenės vadas ketvirtadienį sakė, kad abi šalys yra pasirengusios atremti vadinamojo „hibridinio karo“ grėsmes, netiesiogiai paminėdamas Rusijos įvykdytą Ukrainos Krymo regiono aneksiją.
Lenkijos kariuomenės vadą, generolą M.Goculą pasitiko Lietuvos karių sargyba. G.Makismowicziaus nuotr.
Lenkijos kariuomenės vadą, generolą M.Goculą Vilniuje pasitiko Lietuvos karių sargyba. G.Makismowicziaus nuotr.

„Kariai turi būti pasirengę blogiausiam scenarijui. O tas blogas scenarijus visų pirma yra svetimos valstybės karių pasirodymas. Po šios dienos susitikimo ir informacijos iš štabo, aš neturiu jokių abejonių, kad tiek Lietuvos, tiek Lenkijos karinės pajėgos yra tam pasirengusios“, – žurnalistams Vilniuje sakė generolas Mieczyslawas Goculas.

Generolo teigimu, „hibridinės grėsmės“ yra aktualios ne tik karinėms pajėgoms, bet ir visai nacionalinei sistemai, todėl ypač svarbu užtikrinti gerą ryšį tarp kariuomenės ir vidaus sistemos tarnybų.

Lietuvos kariuomenės vadas generolas majoras Jonas Vytautas Žukas sakė neturintis indikacijų, kad Lietuvoje artimu metu galėtų prasidėti neramumai, bet pabrėžė, kad tokioms grėsmėms rengiamasi. Generolas visų pirma paminėjo pernai įsteigtas nacionalines greitojo reagavimo pajėgas, kuriose yra 2,5 tūkst. karių.

Kariuomenių vadai aptarė bendras pratybas ir planus įsteigti bendrą karinę brigadą su Ukraina, kuri savo veiklą turėtų pradėti metų antroje pusėje.

Pasak J.V.Žuko, per susitikimą taip pat kalbėta apie galimybes Lietuvai iš Lenkijos įsigyti bepiločių orlaivių ir kitų ginkluotės sistemų, bet kol sprendimai nepriimti, detaliau to nekomentavo.

Lietuva iš Lenkijos neseniai įsigijo priešlėktuvinę gynybos sistemą GROM.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius