Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Pirkdama pėstininkų kovos mašinas Lietuva jungsis prie tarptautinės ginkluotės pirkimų organizacijos

Krašto apsaugos ministerija iš tarptautinės ginkluotės pirkimų organizacijos (angl. OCCAR) gavo patvirtinimą, kad visos šešios OCCAR stebėtojų taryboje esančios šalys – Belgija, Jungtinė Karalystė, Ispanija, Italija, Prancūzija ir Vokietija – sutinka, kad Lietuva prisijungtų prie šios tarptautinės organizacijos administruojamos šarvuočių „Boxer“ programos.
Pėstininkų kovos mašinų „Boxer“ gamintojų Industrinė diena
Pėstininkų kovos mašinų „Boxer“ gamintojų Industrinė diena / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ši tarptautinė organizacija, turinti ekspertinės tokių projektų valdymo patirties, Lietuvai padės efektyviai įgyvendinti pėstininkų kovos mašinų „Boxer“ įsigijimo procesą. Prisijungimas prie programos yra vienas iš svarbiausių etapų, siekiant du Lietuvos kariuomenės sausumos pajėgų batalionus apginkluoti pėstininkų kovos mašinomis „Boxer“. Prisijungusi prie „Boxer“ programos Lietuva suteiks OCCAR įgaliojimus vėliau prasidėsiančioms deryboms dėl pėstininkų kovos mašinų pirkimo. Tarptautinė ginkluotės pirkimų organizacija bus Lietuvos įgaliota įvertinti sandorio detales, prižiūrėti projekto vykdymą ir pateikti ekspertinį vertinimą dėl perkamų šarvuočių kokybės.

Dalyvaudama „Boxer“ programoje Lietuva naudosis visais šios programos teikiamais privalumais: mažesnėmis programos vystymo ir palaikymo sąnaudomis, dalijimąsi technologijomis, geresne sąveika su programoje dalyvaujančiomis šalimis. Tai taip pat padės taupytis lėšas, nes didelės apimties užsakymus vykdys kelios šalys, o tai mažins bendrus kaštus. Pagal 2015 m. gruodžio 11 d. Valstybės gynimo tarybos priimtą sprendimą Lietuvos kariuomenės reikmėms pasirinktos Vokietijos kompanijos „Artec“ gaminamos „Boxer“ pėstininkų kovos mašinos.

Pirminiame pėstininkų kovos mašinų gamintojų Lietuvai pateiktų pasiūlymų sąraše buvo 12 pasiūlymų. „Boxer“ pėstininkų kovos mašina buvo pasirinkta kaip geriausias kokybės ir kainos santykį atitinkantis variantas. Pirmosios mašinos Lietuvos kariuomenę turėtų pasiekti jau 2017 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius