Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 19 /14:52

Rusai ruošiasi Kirovsko oro uosto Kryme šturmui: atsiųsti snaiperiai, pastatyta betoninė užtvara

Rusų pajėgos Kryme ruošiasi Kirovsko oro uosto šturmui. Ukrainos Gynybos ministerijos medijų centro Kryme vadovo Vladislavo Selezniovo teigimu, aerodrome jau įsikūrė snaiperiai.
Rusijos karys prie  Ukrainos karinių jūrų pajėgų štabo Sevastopolyje
Rusijos karys prie Ukrainos karinių jūrų pajėgų štabo Sevastopolyje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„10.45 val. Kirovske esantys šaltiniai pranešė, kad zenitinio raketų komplekso bazėje „Osa“ anksčiau atvykę rusų kariai išskleidė keturias paleidimo juostas. Jos išskleistos prie pakilimo tako“, – jo žinutę socialiniame tinkle cituoja pravda.com.ua.

Anot V.Selezniovo, šiuo metu yra sustiprinta kontrolė oro uosto patikros punkte, pastatyta betoninė užtvara, tikrinami asmeniniai daiktai ir ieškoma ginklų. Jo teigimu, į oro uostą jau yra atvykę ir snaiperiai.

Ukrainos karinės bazės šturmo Simferopolyje metu antradienį žuvo du žmonės: vienas karys ir vietinės savigynos brigados, kurių nariai taip pat daugiausia atsiųsti iš Rusijos, narys, agentūrai „Interfax“ patvirtino milicijos atstovė. Trečiadienį Sevastopolyje užimta Ukrainos karo laivyno bazė.

Papildyta 13.45 val. Užimta Novoozerno bazė

V.Selezniovas taip pat pranešė, kad prorusiškos pajėgos, naudodamos traktorių, trečiadienį išvertė vienos Ukrainos karinių jūrų pajėgų bazės vartus vakarų Kryme ir dabar kontroliuoja įvažiavimą.

„Rusijos kariai“ vėliau sustabdė savo puolimą, ministerijos atstovas Vladyslavas Selezniovas parašė socialiniame tinkle „Facebook“, pridūręs, kad jiems kelią pastojo ginkluoti ukrainiečių kariai Novoozerno bazėje.

Papildyta 14.51 val. BBC korespondentas Olegas Boldyrevas rašo: „Novoozerno laivyno bazėje Jevpatorijoje, Kryme, darbininkas privirina vartus, kuriuos išlaužė šį rytą bazę užėmę žmonės.

Prie vartų kabo Rusijos vėliavos. Ukrainos kariai bendrauja su rusais ir vietiniais. Ukrainos vadai dabar su Rusijos vadais aptarinėja galimybes.

Ukrainietis karys prie vartų sakė, kad niekas nesužeistas, o vadai „ieško būdų išgelbėti reputaciją“. Pasak jo, tas pats vyksta daugelyje Krymo bazių.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius