Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos gynybos ministerija pasauliui pademonstravo naujo tipo tanką „Armata“

Rusijos gynybos ministerija pirmą sykį paviešino nuotraukas, kuriose matomas naujo tipo rusiškas tankas „T 14 Armata“, kuris turėtų tapti Maskvos Raudonojoje aikštėje gegužės 9 dieną vyksiančio Pergalės dienos minėjimo parado pasididžiavimu, praneša naujienų svetainė newsru.com.
Tankas „T 14 Armata“
Tankas „T 14 Armata“ / mil.ru nuotrauka

Pranešime teigiama, kad šio tipo tankus, pasižyminčius naujomis techninėmis ir taktinėmis charakteristikomis, naudos Rusijos sausumos kariuomenė.

Be to, tanke yra įtaisytas naujos kartos automatas, kuriuo yra paduodami šaudmenys. Publikuotose nuotraukose tanko bokštelis yra uždengtas užvalkalu.

Rusijos žiniasklaidos duomenimis, vieno tanko vertė siekia apie 400 mln. rublių (apie 6,9 mln. eurų).

Pirmosios tanko nuotraukos ir vaizdo įrašai internete buvo išplatinti dar kovo mėnesį, tačiau tuomet tanko bokštelis taip pat nebuvo matomas.

Tanko kūrimu užsiemė bendrovė „Uralvagonzavod“. Pirmasis uždaras naujo tanko demonstravimas įvyko 2013 m. parodoje, vykusioje Žemutiniame Tagile.

Rusijos žiniasklaidos duomenimis, vieno tanko vertė siekia apie 400 mln. rublių (apie 6,9 mln. eurų). Iki 2020 m. planuojama pagaminti apie 2300 tokio pobūdžio tankų.

Galutiniai „T 14“ bandymai pasibaigs 2016 m., o po to šie tankai bus pradėti naudoti Rusijos karinėse pajėgose. Ekspertai tankus „T 14“ lygina su supaprastinta tankų „Objekt 195 (T 95 „Juodasis erelis) versija, kurios gamyba buvo nutraukta 2010 m.

Laikraštis „Russkaja gazeta“ praneša, kad tanko bokštelio valdymas yra visiškai skaitmeninis, o tanko ekipažas sėdės specialioje šarvuotoje kapsulėje.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius