Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 16 /19:07

Ukrainos kariškiai nepriėmė absurdiško teroristų raginimo trauktis iš Debalcevės

Prorusiški teroristai žada atverti saugų koridorių, kad Ukrainos kariai galėtų pasitraukti iš apsupto Debalcevės miesto, jeigu jie sudėtų ginklus ir „išeitų“, pirmadienį sakė teroristų vadeiva. Ukrainos kariškiai atmetė tokį raginimą.
Ukrainos kariai prie Debalcevės
Ukrainos kariai prie Debalcevės / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Ukraina Rusija

Nepaisant galiojančių paliaubų, Debalcevės rajone nesiliauja įnirtinga kova tarp Rusijos ir Donbaso kolaborantų pajėgų bei tūkstantinių Ukrainos pajėgų apsuptame mieste.

Anot ukrainiečių komentatorių, apsuptyje gali būti apie 7 tūkst. Ukrainos karių.

19.07 val. Nėra „Debalcevės katilo“

Ukrainos antiteroristinės operacijos spaudos centro atstovas teigė, kad Debalcevėje nėra sukurtas „katilas“ – toks, kaip buvo Ilovaiske, kai apsuptyje žuvo daug Ukrainos karių.

„Teroristai bandė pulti mūsų pozicijas. Tačiau čia nėra jokio katilo, – patikino jis. – Tačiau mes turime operatyvinės informacijos, kad iš Rusijos teroristai gavo įsakymų bet kokia kaina užimti Debalcevę. Jie nesiliauja pulti nei dieną, nei naktį. Netgi priešingai – apšaudymas padažnėjo.“

18.49 val. Galimas P.Porošenko ir V.Putino pokalbis

Pirmadienį gali įvykti dar vienas pokalbis tarp Ukrainos prezidento Petro Porošenkos, Vokietijos kanclerės Angelos Merkel, Prancūzijos vadovo Francois Hollande'o ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino.  „Rossijskaja gazeta“ skelbia, kad keturių šalių lyderiai ketina pasikalbėti telefonu.

„Iš esmės situacija nėra bloga. Ypač, jeigu lygintume tai, kas vyksta dabar, su įvykiais prieš kelias dienas, prieš pat Minsko derybas. Situacija dabar yra radikaliai pasikeitusi“, – sakė Rusijos prezidento padėjėjas Jurijus Ušakovas.

17.15 val. Ukrainos kariškiai nepriėmė raginimo trauktis

Kijevas pirmadienį pareiškė nepriimąs prorusiškų teroristų pasiūlymo sudaryti saugų koridorių vyriausybės pajėgoms pasitraukti iš Debalcevės miesto Ukrainos rytuose.

Kariškių atstovas Vladyslavas Selezniovas pareiškė, kad šis miestas yra Ukrainos kontroliuojamoje teritorijoje pagal paliaubų susitarimą, pasiektą Minske praėjusią savaitę.

Yra Minsko susitarimai, pagal kuriuos Debalcevė yra mūsų. Mes nesitrauksime, - sakė Ukrainos kariškis.

„Yra Minsko susitarimai, pagal kuriuos Debalcevė yra mūsų. Mes nesitrauksime“, – sakė jis telefonu naujienų agentūrai.

17.05 val. Siūlomas koridorius

„Mes siūlome atverti koridorių, kad jie sudėtų ginklus ir išeitų. Mes net nesiūlome jiems pasiduoti į nelaisvę“, – sakė žurnalistams apsišaukėliškos Donecko „liaudies respublikos“ gynybos ministerijos korpuso vado pavaduotojas Eduardas Basurinas.

Paliaubų nesilaikoma

Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacija Europoje (ESBO) sekmadienį pareiškė, kad jos stebėtojai, vykę į Debalcevę, buvo priversti grįžti atgal, teroristams tvirtinant, kad šiam strateginėje vietoje esančiam miestui Minsko susitarimu paskelbtos paliaubos negaliojančios.

Vašingtonas tvirtina, kad prie teroristų operacijų aplink šį miestą, intensyviai apšaudomą iš minosvaidžių pirmadienį, prisideda Rusijos ginkluotosios pajėgos.

VIDEO: Ukrainos kariai rytą po paliaubų įsigaliojimo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius