-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 06

Naktį Klaipėdoje net tris kartus buvo pakeltas Biržos tiltas

Nemigos kamuojami klaipėdiečiai ir naktinėtojai po vidurnakčio galėjo grožėtis įspūdingu reginiu. Naktį iš pirmadienio į antradienį buvo pakeltas Biržos tiltas. Specialistai tikrino įrenginio pakėlimo mechanizmo patvarumą. Per porą valandų tiltas buvo pakeltas net tris kartus.
Naktį Klaipėdoje buvo pakeltas Biržos tiltas
Naktį Klaipėdoje buvo pakeltas Biržos tiltas / L. Sėlenienės nuotr.

Kol vyko tilto patikros darbai, eismas juo buvo uždarytas. Tačiau didelių nepatogumų tai nesukėlė, mat šiuo tiltu ir taip gali riedėti tik visuomeninis transportas, taksi ir neįgaliųjų automobiliai. Jie be vargo galėjo pasukti dar gruodžio pabaigoje po devynis mėnesius trukusio remonto atidarytu Pilies tiltu. 

Naktį specialistai patikrino, ar patvarūs rudenį remontuoto Biržos tilto pakėlimo mechanizmai. Jų tvarkymui Klaipėdos miesto savivaldybė išleido beveik 14 tūkst. eurų. Specialistai tuomet atnaujino ir sureguliavo automatinį pakėlimo mechanizmą. Iki tol tiltą tekdavo kelti mechaniniu būdu. Tai kartais užtrukdavo ne vieną valandą.

Po naktinės patikros konstatuota, kad tiltas patvarus ir gali būti keliamas kada tik prireiks. Taip pat sparčiai – per kelias minutes – gali būti pakeliamas ir  naujai suremontuotas Pilies tiltas. Tokia galimybė atsirado po mažne 4 mln. eurų atsiėjusio remonto.

Jo metu buvo suremontuotos metalinės ir gelžbetoninės laikančiosios tilto konstrukcijos, atlikti hidraulinės tilto pakėlimo sistemos remonto darbai, atlikti paviljono vidaus ir išorės apdailos darbai, naujai įrengta pakeliamos tilto dalies ir prietilčių važiuojamosios dalies danga, modernus apšvietimas taip pat sumontuota  naujutėlaitė automatizuota tilto pakėlimo sistema.

L. Sėlenienės nuotr./Naktį Klaipėdoje buvo pakeltas Biržos tiltas
L. Sėlenienės nuotr./Naktį Klaipėdoje buvo pakeltas Biržos tiltas

Klaipėdos savivaldybė ilgainiui planuoja Danės upę atverti intensyviai laivybai ir įvairioms vandens pramogoms, tad ne tik naktimis, o ir dienomis kylantys miesto tiltai gali tapti klaipėdiečių kasdienybe.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius