Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dr. Austėja Landsbergienė: Matematikos nerimas – kas tai ir ar įmanoma išvengti?

Artėjant žiemos pabaigai, neabejoju, vis daugiau šeimų susimąsto apie tai, kad artėja egzaminai ir, žinoma, bene labiausiai jaudinasi ir bene daugiausiai diskusijų kyla ir kils dėl matematikos egzamino. Žinoma, žemi rezultatai, matematikos mokytojų stoka tas diskusijas tik dar labiau kaitina. Kaip visada, tuoj pasigirsta: „O tai kaip čia taip blogai toje Lietuvoje?“
Dr. Austėja Landsbergienė
Dr. Austėja Landsbergienė / Asmeninio archyvo nuotr.

Pasirodo, tai nėra Lietuvos problema: 2012 Jungtinėje karalystėje buvo įsteigta „National Numeracy“ organizacija, kurios tikslas – siekti, kad mokinių rezultatai būtų geresni.

„Bijau matematikos”. „Niekada nemėgau matematikos“. „Man reikia tik pradinės mokyklos matematikos, daugiau niekada nereikės“. Neabejoju, esate tokius teiginius girdėję ne kartą ir ne du.

Matematikos nerimas atsiranda jau vaikystėje ir įsitvirtina paauglystėje.

Be jokios abejonės, matematika nėra pats lengviausias dalykas: kai ką ne visiems lengva suprasti, be to, kai kuriems patirti sėkmę trukdo mokymosi arba raidos sutrikimai. Be to, yra net toks terminas: „matematikos nerimas“ (maths anxiety). Jeigu vien prisiminus matematikos pamokas mokykloje padažnėja kvėpavimas, gali būti, kad jūs išgyvenate matematikos nerimą. Matematikos nerimas atsiranda jau vaikystėje ir įsitvirtina paauglystėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius