Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Henrikas Vaitiekūnas: Bentski šou Nr.2

Receptas žinomas: jei nori, kad tavo kurtoji televizijos laida Lietuvoje būtų žiūrima, reikia į tą kūrybinę tešlą įmaišyti vos keletą ingredientų. Tai gali būti įspūdingo stoto vedėja, viešoje vietoje nederamai pasielgęs valdininkas, fiasko patyrusi burleskos šokėja arba prakutęs ir dar spėkos turintis ūkininkas, kuris eteryje pareiškia, kad dėl užimtumo negalėjo susirasti žmonos, o dabar laiko tam atsirado.

Tuomet pastarojo telefono ieškoti ima ir į redakciją tris savaites dienomis ir naktimis skambina eksbufetininkės, vienišos mamos ir net karjerą tęsiančios burtininkės-ekstrasensės.

Bet žmonos per televiziją ieškančio vyro ir televizininkams dar reikia paieškoti. O štai moterų pakankamai yra. Tik jos sako taip: „Labai noriu, kad mano adresą ir telefoną paskelbtumėte, tik prašau veido nerodyti. Nes jau nebejauna esu. Nes anūkams bus gėda.“

O vieną gražią dieną per gražią trijų servetėlių televiziją pasirodo viena itin simpatiška, seksuali, maloni, protinga, jauna ir aukštą vietą visuomenėje užimanti ponia. Netekėjusi.

Laidos sumanytojų pageidavimu ji bando save žurnalistikoje: Basanavičiaus gatvėje Palangoje kalbina žmones ir klausinėja jų, kokių gudrybių reikia, kad viens du ir susirastum antrąją pusę. Ir kaip apsirengti klausia. Ir kaip į akis pažiūrėti. Ir kokią dovaną padovanoti. Visi jai – iš matymo tikrai pažįstamai – pataria.

Ir žiūrovui be galo įdomu yra, prie kokios gi išvados gražioji naujoji reporterė prieis. O išvada – netikėta. Nežinomas balsas iš už kadro praneša, kad dabar jau ponia Agnė (toks yra naujosios reporterės ir tikrosios reportažo herojės vardas) tikrai žino, kaip susirasti vyrą. Dabar jau tikrai susiras. Nes – patys matėte – Basanavičiaus gatvėje jau ieškojo ir meilės receptų klausinėjo.

Nesvarbu, kad telefono TV redakcija nepaskelbė. Yra visagalis „Google“. Tuo metu, kai vieni su viena ledi gaginosi Vingio parke, kiti internete guglino kitą ledi. Ir – kam reikėjo – tas ir  rado visas Seimo narės Agnės Bilotaitės svetaines, darsyk pasitikrino, kad tikrai yra neištekėjusi, kad tikrai (foto) yra jauna. Ir dar rado tarnybinį telefoną, kuris, manau, jau net raudonas iš pykčio, kad jo niekas septintą valandą ryto nekelia. 

Tikriausia, ne raudonas, o iš pykčio mėlynas nuo antradienio vakaro (tuomet ir išėjo eterin „Karamelinės naujienos“) buvo ir kitas – asmeninis Seimo narės telefonas.

Tikrieji draugai tikrosios ponios Agnės sakėsi nepažinę. Tie, kurie su šiuolaikine televizine etika susipažinę, reiškė užuojautą. O konkurentai artėjančiuose rinkimuose sušaukė skubų susirinkimą: diskutavo, ar tai viešųjų ryšių kampanija, ar netikėta antireitingistų pagalba.

Tikrieji draugai tikrosios ponios Agnės sakėsi nepažinę. Tie, kurie su šiuolaikine televizine etika susipažinę, reiškė užuojautą. 

O dabar norėčiau grąžinti jus į laikus, kai dauguma mūsų tinklaraščio skaitytojų dar į trečią klasę ėjo. Tuomet puikiojoje ir negrįžtamai dingusioje Kauno televizijoje keletas smagių vyrukų kūrė superlinksmą laidą, kuri vadinosi „Bentski šou“. Visi tuomet laukdavo toje laidoje gyvavusios „nedidelio klausimėlio“ rubrikos. O Andrius Rožickas, išėjęs į Kauno gatves tuos klausimėlius užduodavo.

Jis klausdavo, pavyzdžiui, ką žmonės šiandien valgė per pusryčius.

Atsakymai: kiaušinienės; duonos su sviestu ir dešra; raugintą agurką; makaronus. Paskui ponas Andrius (jau montaže) savo klausimą pakeisdavo. Ir visai smagu būdavo girdėti, kad, pavyzdžiui, į klausimą, ką tūlas kaunietis nusipirktų, jei laimėtų milijoną, atsakymai būdavo tokie: „Pirkčiau raugintą agurką; duonos su sviestu ir dešra; pirkčiau tik puodelį juodos kavos.“

Žinoma, „Karamelinių naujienų“ rengėjai norėtų, kad jų laida būtų juokinga. Bet nemanau, kad itin linksma buvo Seimo narė, išgirdusi (ne, ne išgirdusi, o tik iš eterio sužinojusi), jog Basanavičiaus gatvėje Palangoje ji ieškojo  meilės.

Bet apskritai,  nedidelė čia bėda, jei jaunoji ponia Agnė pakibo ant kabliuko. Ji  nesiskųs niekam ir gal net slapčia nusišypsos. Gal pasimokys.

Bet aš dabar nekantriai lauksiu reportažo apie tai, kaip Druskininkų parke Seimo narys Petras Gražulis ieškojo jam labai patinkančio gražaus, raumeningo ir, žinoma, jauno vyruko. Na tokio, simpatiško, kaip Rokas Žilinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius