-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

L.Šimkutė: išvydę juodaodžius mano kaimynai parodė savo tikrąjį veidą

Tebesitęsiant Baltarusijos sienos imigrantų krizei imama jaudintis dėl užsieniečių gausos: kas bus, jei jų čia atvažiuos „nesuskaičiuojamai“? Pas mus atbėga ne tik baltarusiai, čia atkeliauja ir indai, marokiečiai, sirai, irakiečiai, Gambijos, Gvinėjos, Somalio piliečiai. Pastarąjį pusmetį jų jau – šešis kartus daugiau nei pernai.
Asociatyvi nuotr. / O. Onyeador nuotr.
Asociatyvi nuotr. / O. Onyeador nuotr. / Unsplash nuotr.

Iš pradžių jais pasirūpina valstybė, bet ilgainiui iš laikinųjų prieglaudų jiems teks persikelti į butus rajonuose, kur gyvename mes. Rasti darbus, kuriuos dirbame ir mes. Leisti vaikus į mokyklas, darželius su „mūsiškiais“, lankytis tose pačiose parduotuvėse, kavinėse ir renginiuose... O čia jau kyla bėdelė – lietuviai nenori, kad kaimynystėje gyventų užsieniečiai. Neduok Dieve, dar kitokios rasės ar religijos.

2019-aisiais „Baltijos tyrimų” atlikta apklausa parodė, kad labiausiai lietuviai nenori gyventi šalia romų tautybės žmonių. Trečdalis apklaustųjų – šalia čečėnų bei musulmonų. Dar trečdalis išskyrė sirus, irakiečius ir juodaodžius.

Plavinėjant po Vilnių, ausys gana dažnai užfiksuoja užsienio kalbų nuotrupas. Tai angliškai, tai vokiškai, tai dar kažkaip neaiškiai čiauška patogiai apsirengę senukai. Ypač senamiestyje. Ypač savaitgaliais. Kur kas rečiau, bet pasigirsta ir afrikietiškos šnekos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius