Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paulius Gritėnas: Karas. Tik karas

Paryžius sukrėstas. Tai siaubinga teroro ataka. Žuvo niekuo dėti žmonės. Atrodo, kad šis teroro išpuolis pakeis pasaulį. Pasaulio lyderiai siunčia užuojautos žinutes ir siūlo savo pagalbą. Visi žada kilti į kovą. Prisidės netgi Vladimiras Putinas.
Paulius Gritėnas
Paulius Gritėnas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Tai teroristinė ataka – dėl to nėra jokių abejonių“, – žurnalistams sakė F.Hollande'as. Tuojau po to išpuolio atvykęs į tragedijos vietą valstybės vadovas ramino, kad visos tarnybos imasi reikiamų veiksmų.

„Mes susisiekėme su Prancūzijos pareigūnais ir aš nurodžiau savo administracijai suteikti visokeriopą pagalbą, kurios reikia, kad šie teroristai stotų prieš teisingumą“, – pareiškė JAV vadovas Barackas Obama.

„Esu labai sukrėstas šio žiauraus ir nežmoniško išpuolio. Tai nepakenčiamas aktas, barbariškas aktas, kuris meta iššūkį mums visiems, kaip žmonėms ir europiečiams“, – sakoma Europos Komisijos pirmininko Jeano Claude'o Junckerio pareiškime.

„Buvau sukrėsta sužinojusi apie šią niekingą ataką Paryžiuje“, – rašė Vokietijos vadovė Angela Merkel.

Ne, tai ne šios kraupios nakties įvykių komentarai. Taip pasaulio lyderiai kalbėjo po žudynių „Charlie Hebdo“ redakcijoje sausio mėnesį.

Liūdna, bet Prancūzijai ir pasauliui reikia ir dar vieno kraupaus įspėjimo, kad pagaliau būtų susiimta ir kova su „Islamo valstybe“ patikėta ne išskydusiai Irako armijai ar padrikoms Sirijos grupuotėms. Reikia dar šimto aukų. Dar ir dar niekuo dėtų žmonių gyvybių. 

Prancūzijos lyderis F.Hollande'as žada negailestingą kovą, tikrą karą, bet ar jis supranta, kad neužtenka numesti ginklų ar nusiųsti keletą bepiločių lėktuvų, kad saugiai sėdėtume namuose? Ar tai supranta ir kiti pagalbą ir užuojautą siunčiantys pasaulio politikai?

Kiek dar aukų reikės, kad į „Islamo valstybę“ būtų pradėt žiūrėti rimtai ne tik tada, kai ji grasina konkrečiais išpuoliais Europoje?

Kiek dar aukų reikės, kad į „Islamo valstybę“ būtų pradėta žiūrėti rimtai ne tik tada, kai ji grasina konkrečiais išpuoliais Europoje? Kada Paryžius ne melsis, o bombarduos, siųs profesionaliausius karius, trauks islamo radikalus iš jų landynių ir parodys, kad demokratijos ir laisvės siekiantis pasaulis išties yra stipresnis už fundamentalistus? Kiek dar vaizdo įrašų, kuriuose pjaustomos įkaitų galvos, peržiūrėsime?

Labai tikiuosi, kad kažkas išties pasikeis, kad karas, šiuo atveju, išties bus. Islamo radikalai jo nusipelnė. Jie nusipelnė mirties, kurią patys negailestingai sėja, nesirinkdami aukų ir kovodami už savo laisvę naikinti.

Ne, ponai ir ponios, čia neišgelbės Minsko susitarimai ar mandagios derybos. Radikalusis islamas vieną po kito meta iššūkius pasauliui ir jei norite mano atsakymo, jis bus paprastas: karas, tik karas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius