-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vytaras Radzevičius: Moraliniai kolchozai

Tokios sukiršintos Lietuvos gal ir nebuvo. Nebent 1940 metais, kai į valdžią su Maskvos durtuvais patekę keli tūkstančiai patamsių gaivalų trypė Lietuvos Respubliką ir steigė LTSR. Ir dabar – saujelė teisuolių ir moralinių šviesulių aukojasi dėl dvasinių degeneratų ir tamsių atskalūnų.
Vytaras Radzevičius
Vytaras Radzevičius / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Vos ne kasdien išgirsti apie naujus draudimus, apribojimus ar įspėjimus. Pranešami jie sureikšmintais, inkvizicijos stropuolių ir kankinių veidais bei tokiu būdu, kad pasijauti pavogęs iš mamos pensiją. Ir puoli daužydamas galvą į sieną vaitoti „Atleisk, valstiečių žalioji, mano dešinioji nežinojo, ką daro.“

Prie Baltijos krantų kuriamas Singapūras. Pagal draudimų kiekybę. Visuotinės gerovės įžvalgų net paraštėse nematyti. Moralinių kolchozų zombiai smogia statistikos bei pseudoreformų spragilais ir prie tvarto durų kala laisvai gyvenančius. Ne kartą išbandytas ir niekur nepavykęs neva tai reformų būdas. Kambodžoje rožiniai mokytojai miestiečius jau vertė valstiečiais. Bet anie labiau virto numirėliais, nes nesuprato dogmų esmės. Akiniai kauptukams trukdė.

Piliečiai šliaužiančiai diktatūrai nelinkę pasiduoti. Susikrauna daiktus ir skrenda į užsienius, kol valdžia pasų nenacionalizavo. Būtent tokį metodą sovietai kaimiečiams taikė, kad šie iš kolchozų nebėgtų. Tie, kurie dar liko, emigruoja mintyse ir nutyla. Vidinė emigracija daug baisesnė, nes atveria tiesų kelią kaimo durneliams. O tokių kiekvienas bažnytkaimis turi. Ir neatitrauksi pampstančio nuo spenio. Tas pats kaip bambalį ar rašalo butelį pijokui iš rankų išmušti. Bėda tik, kad šie į blaivinimo kategorijas nepatenka. Lai nusigeria nuo dešimtos! O kodėl nuo dešimtos? Airijoje tai bent jau nuo dvyliktos savaitgaliais. Bent tiek pachmielas atitolinamas.

O kas yra pachmielas? Tai toks pats negirdėtas žodis kaip ugdymas ir švietimas. Visi trys Lietuvoje nevartotini.

Kartais atrodo, kad sapnuoji. Kyli iš dvokiančios siloso duobės grakščiais „Dr. Martens“ apsiavęs, artėji prie derlingų vynuogynų po baltais debesėliais, skamba taurios pankroko melodijos ir ore tvyro dzūkiškas-provansiškas pievų aromatas, kai staiga kažkokie požemių gyventojai – morlokai šoka iš tamsybių ir traukia už kojų atgal į silosą. Spardaisi, rėki, bet visi aplink tyli. Ir baisu prabusti, kad tai nebūtų tiesa.

Bet plačiai atmerktos akys mato auksinių varpų daigus. Aptvarinė žmogininkystė pagal Karbauskį. Seimo narių kortelių sėjomaina Širinskienės metodu. Papildomi darbadieniai jauniesiems kolūkiečiams pagal Petrauskienės sistemą. Darbo ir poilsio stovykla Graikijoje su Tomilino kelialapiais. Kaip sakė vienas tarptautinio masto nuo teisingumo besislapstantis demagogas M.G. : „Процесс пошёл!“ (Procesas pajudėjo!)

Klausimas: kas vyksta Lietuvoje?

Atsakymas: ogi nieko.

Socialdemokratinę stagnaciją pakeitė šunims šėko pjovimas su specialiaisiais efektais. Ant dalgių aušinimo propelerius prisuko.

O vėliau mums visiems išsuks varžtelius. Nes mąstymas tampa baisia yda.

TAIP PAT SKAITYKITE: Vytaras Radzevičius: Valstiečių aferos nauda

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius