Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 14 /2016 09 15

15min debatai: Algirdas Sysas prieš Eugenijų Gentvilą

Naujienų portalas 15min šią savaitę pradėjo pagrindinių Lietuvos politinių partijų lyderių debatus, skirtus artėjantiems Seimo rinkimams. Ketvirtadienį tiesioginiuose 15min debatuose rungėsi Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininko pavaduotojas Algirdas Sysas ir Liberalų sąjūdžio kandidatų sąrašo lyderis Eugenijus Gentvilas.

Tiesioginę debatų transliaciją galėjote stebėti portale ir 15min „Facebook“ paskyroje.

Debatuose klausiamas, ką Socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius norėjo pasakyti, kai prabilo apie „pučistinį perversmą“, A.Sysas sakė, kad tokie pasisakymai jam pačiam pasirodė „ne vietoje“.

„Gal ne juokingai (atrodo – red.past.), bet tikrai ne vietoje pasakymai apie pučus, sąmokslus“, – sakė A.Sysas.

Jis tikino, kad premjero pasisakymą galėjo lemti nervinė įtampa prieš rinkimus.

„Tai yra tam tikra nervinė įtampa ir premjero, ir visų, ką jūsų partijoje nėra įtampos? Yra rinkimai, yra daug klausimų, daug problemų ir net bemiegės naktys, po keturiolika valandų dirbam“, – aiškino jis.

Teigdamas, kad premjeras turėtų pats aiškinti, ką norėjo pasakyti, A.Sysas sakė, kad gali tik spėlioti: „Kai artėja rinkimai ir, jeigu pasako kitą nuomonę, tai daryti išvadas...“

Tuo tarpu liberalas E.Gentvilas tikino, kad šis A.Butkevičiaus pasakymas yra viešųjų ryšių dalis.

„Manau, kad tai yra viešųjų ryšių dalis, nes premjeras nori pasirodyti kaip auka“, – sakė E.Gentvilas.

Be to, A.Sysas tikino, kad priimant naują Darbo kodeksą be prezidentės pataisų yra didelė klaida. A.Butkevičius socialinio modelio priėmimą savo ruožtu vadina geriausiu kadencijos darbu.

„Aš irgi sakau, kad visas socialinis modelis yra didelis darbas, tačiau tos dvi dienos, kai viskas buvo apversta nuo kojų ant galvos pasitarnavo sąmoksliškai prieš rinkimus ir mūsų partijai. Dabar reikėjo liaudiškai tariant išsivynioti iš situacijos“, – aiškino A.Sysas.

Klausiamas, ar tai reiškia, kad A.Butkevičiaus sprendimai kenkia partijai rinkimuose, jis tikino, kad rinkimai parodys, ar klysta A.Sysas, ar A.Butkevičius.

Debatuose į klausimus apie buvusiam Liberalų sąjūdžio lyderiui Eligijui Masiuliui pareikštus įtarimus ir jo versiją apie paskolą, E.Gentvilas pripažino, kad ši iš tikrųjų jo taip pat neįtikino.

„Nepatikėjau ir tą patvirtinau, kad nepatikiu“, – sakė jis.

Jis tikino, jog partija džiaugiasi, jog E.Masiulis pasisakė neėmęs pinigų partijos naudai, nors pats ėjimas kalbėti viešai prieš pat rinkimus Liberalų sąjūdžiui nebuvo naudingas.

E.Gentvilas tikino pats niekada negirdėjęs, kad E.Masiuliui trūktų pinigų ir apie tai, kad jis nori imtis šeimos verslo.

Žiūrėkite visus debatus ir balsuokite už juos laimėjusį politiką apklausoje!

VIDEO: 15min debatai: Algirdas Sysas prieš Eugenijų Gentvilą

15min debatai vyks tris ketvirtadienius iš eilės 11 val. Per kiekvienus debatus skaitytojų klausime, kuris politikas kalbėjo įtikinamiau.

Planuojama, kad debatuose dalyvaus šešių populiariausių partijų lyderiai – socialdemokratų, konservatorių, valstiečių ir žaliųjų, Darbo partijos, „Tvarkos ir teisingumo“, Liberalų sąjūdžio lyderiai.

Šiuos balsavimus laimėję politikai dar kartą susitiks tiesioginiame 15min eteryje prieš pat Seimo rinkimus – spalio 7 dieną, penktadienį, 11 val.

Sulaukę mažiau palaikymo trys politikai dar kartą 15min debatuose diskutuos spalio 6 dieną, ketvirtadienį, 11 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius