Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2020 04 02

15min startuoja laida „Kaip gyvensime rytoj?“: pandemijos nežinomybėje M.Sėjūnas ieškos atsakymų į aktualiausius klausimus

Koronavirusas privertė pasaulį sustoti. Nežinomybė verčia mokytis gyventi lėtesniu tempu – nežinome, ko tikėtis rytoj, po savaitės ir net po kelių mėnesių. Pasaulinė pandemija užklupo mus netikėtai ir visiškai nepasiruošusius. Ekstremali situacija daugumą uždarė tarp keturių sienų, o klausimų kyla daugiau nei yra žinomų atsakymų. Tad normalu, kad baimė ir nerimas tapo nuolatiniais dienos palydovais. Portale 15min startuoja naujas videoprojektas „Kaip gyvensime rytoj?“ su vedėju Mindaugu Sėjūnu.

„Kaip gyvensime rytoj?“ bandys atsakyti į svarbiausius klausimus: kaip koronavirusas paveiks šalies ekonomiką, ko galime tikėtis po karantino, kada sulauksime antivirusinių vaistų. Kartu su projekto svečiais bus gilinamasi į įvairias nerimą keliančias problemas bei priimtus sprendimus, kurie jau spėjo paliesti kiekvieną iš mūsų.

Kiekvieną savaitę M.Sėjūnas kalbins įvairių sričių specialistus ir ekspertus. Pašnekovai padės pasiruošti gyvenimui, kuris laukia pandemijai pasibaigus. Laidoje išgirsime, kada ir kaip sugrįšime į normalų gyvenimo ritmą ir ką daryti, jei pasaulis kardinaliai pasikeis.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Žygimantas Mauricas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Žygimantas Mauricas

Pirmoje laidoje M.Sėjūnas su „Luminor“ banko vyriausiuoju ekonomistu Žygimantu Mauricu aiškinosi daugeliui opią pinigų temą. Dėl sveikatai mirtinai pavojingos ligos pasauliniu lygiu skelbiama pandemija yra iš tiesų rimta problema, tačiau ji taip pat „mirtina“ tiek šalies ekonomikai, tiek gyventojų piniginei.

„Virusas tikrai efektyviau žudo ekonomiką nei žmones“, — pastebėjo Ž.Mauricas. Laidoje ekonomistas atskleidė, kad situaciją iš esmės pakeis ne įvairios centrinių bankų siūlomos ekonomikos skatinimo programos, o atrasti antivirusiniai vaistai. Vis dėlto Ž.Mauricas pateikė pasiūlymų, kaip padaryti, kad gyvenimas rytoj greičiau grįžtų į senas vėžes bei pavyktų išvengti itin didelių nuostolių.

Pinigai — ekonomikos kraujas, todėl net per tokias ekstremalias situacijas vartojimas negali sustoti. Jei tai nutiks, kas bus toliau?

Tokioje ekstremalioje situacijoje Lietuvos ekonomikai daug kas daro nemažą įtaką — viešasis sektorius, valstybės institucijų darbuotojai, mūsų senjorai. „Jie neturėtų sėdėti ant pinigų, kaip šuo ant maišo, bet turėtų leisti juos į apyvartą“ — pastebėjo laidos svečias, skatindamas toliau vykdyti pinigų cirkuliaciją tuos, kurių pajamos per koronaviruso krizę liks stabilios ir smarkiai nepakis. Kitaip, pasak jo, išsigandę viruso ir ėmę masiškai taupyti, patys galime susikurti krizę lygioje vietoje, kai yra būdų jos išvengti. Ekonomistas nepamiršo patarimų ir tiems, kuriuos situacija paveikė itin skaudžiai.

Pasaulinė pandemija atneša ne tik daug iššūkių, bet ir galimybių. Tai skamba beveik neįtikėtinai, tačiau Ž.Mauricas įsitikinęs, kad daugelis per karantiną išmoktų ir praktikoje pritaikytų dalykų išliks ilgam. Pasak jo, tai puiki proga Lietuvai žengti į priekį ir net užsibrėžti iššūkį aplenkti Estiją. Ekonomistas tiki, kad koronavirusas gali padėti atskleisti ne tik šalies, bet ir gyventojų bei visuomenės vertę.

Pinigai — ekonomikos kraujas, todėl net per tokias ekstremalias situacijas vartojimas negali sustoti. Jei tai nutiks, kas bus toliau? Pirkti ar taupyti? Laukti paramos ar uždaryti įmonę? „Kaip gyvensime rytoj?“ su Mindaugu Sėjūnu atsakys į jums rūpimus klausimus ir padės atsikratyti pandemijos atneštos nežinomybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius