Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 11 14 /17:14

Partijos išskirti V.Grubliauskas ir S.Gentvilas 15min studijoje dėstė savo Klaipėdos vizijas

Artėjantys savivaldos ir tiesioginiai merų rinkimai Klaipėdoje bus įdomūs. Čia susirungti ketina du liberalai – parlamentaras Simonas Gentvilas, kurio kandidatūrą palaikė Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyrius, ir dabar jau buvęs šios partijos narys, ligšiolinis Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas. Tiek vienam, tiek kitam partijos kolegų sprendimas buvo netikėtas. Apie tai ir ko reikia Klaipėdai, kandidatai kalbėjo 15min studijoje.
15min studijoje  – Vytautas Grubliauskas ir Simonas Gentvilas
15min studijoje – Vytautas Grubliauskas ir Simonas Gentvilas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Klaipėda nuo seno vadinta liberalų bastionu, tačiau politinės korupcijos byloje kaltinamas Liberalų sąjūdis ir čia išgyvena ne pačius geriausius laikus. Rugsėjį partijos skyriaus rinkimuose dėl kandidato į Klaipėdos merus kitai kadencijai dabartinis miesto vadovas V.Grubliauskas keliais balsais nusileido Seimo nariui S.Gentvilui.

VIDEO: 15min studijoje – į Klaipėdos merus pretenduojantys V.Grubliauskas ir S.Gentvilas

V.Grubliauskas 15min studijoje neslėpė buvęs nustebintas kolegų sprendimo.

„Tam tikra prasme taip, nes visų pirma pačiam susirinkime net nebuvo diskusijos, klausimų-atsakymų, tik tam tikras pusvalandžio pasakymas savo pozicijų. Beveik jokių kalbų už-prieš. Tokia išganinga tyla prieš balsavimą. Tiesa, vienas pasisakymas palaikantis mane, daugiau lyg nebuvo. Man buvo keistoka, nes šiaip liberalai būna aktyvūs diskusijose, klausimuose. Mane ta tyla šiek tiek nustebino. Rezultatas nustebino galbūt ne tik mane.

Suprantu, kad kažkas laukė kokios nors impulsyvios, karštos reakcijos, trinktelėjimo durimis, – sakė Klaipėdos meras.

Suprantu, kad kažkas laukė kokios nors impulsyvios, karštos reakcijos, trinktelėjimo durimis. Tikrai ne, to nebuvo, nebuvau nusiteikęs ir neturėjau noro trankyti durimis. Išeidamas pasakiau viso gero, bet dar porą dienų bandė kažkas analizuoti, ką išgirdo tame viso gero“, – sakė V.Grubliauskas.

Kurį laiką neskelbęs savo sprendimo, ar vis tiek mėgins dalyvauti ir tapti meru dar kartą, V.Grubliauskas vis dėlto apsisprendė, kad burs rinkimų komitetą, telks, kaip pats sako, iniciatyvius jaunus žmones ir kandidatuos. Taip pat jis pasitraukė iš Liberalų sąjūdžio.

S.Gentvilas teigė, jog jam belieka apgailestauti, jog po mero sprendimo pasitraukti išėjo ir kiti ilgamečiai partijos nariai.

„Gerbiu jų sprendimą, jo nesuprantu. Aišku, kai Liberalų sąjūdį purto krizė, tie kur seniausiai yra, turėtų laikyti pamatus, bet pasirinko išeiti. Aš kaip jaunas žmogus sugebu įkalbinti tuos žmones, kurie vis dar jauni, jų matysime ne vieną, tarp 30-40, kurie rinksis Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyrių ir sieks ateities su liberalais. Apgailestauti tik turiu, kad kiti to nepadarė“, – sakė S.Gentvilas.

Paklaustas, kodėl Seimo nario kėdę nori iškeisti į mažiau apmokamą ir didesnių atsakomybių reikalaujantį postą, S.Gentvilas tikina turįs ambicijų gaivinti merdinčią Klaipėdą.

„Lengvą gyvenimą galima pasirinkti lengvai. Dešimt metų praleidau užsienyje ir galėjau likti. Dvi seserys gyvena užsienyje, 80 proc. mano Vytauto Didžiojo gimnazijos klasiokų irgi, bet tai kas kitas imsis miesto gaivinimo jei ne veiklūs jauni žmonės. Manau, kad reikia įrodyti, kad tai perspektyvus miestas, į kurį turi jaunimas grįžti. Klaipėda sensta, reikia ją jauninti“, – sako S.Gentvilas.

15min studijoje kandidatai kalbėjo ir apie giliavandenį uostą, kuris Klaipėdoje kelia daug aistrų.

„Uosto ir miesto santykiai, niekad neprisimenu tokių įtemptų kaip šiandien“, – sakė S.Gentvilas.

„Ne miestas yra uoste, o uostas mieste. Bet tai nereiškia priešpriešos“, – tikina V.Grubliauskas, kurio teigimu, diskusija šiuo klausimu vis dar nebaigta.

Visą diskusiją rasite 15min vaizdo įraše.

Užduokite klausimą
Kviečiame pateikti klausimą 15min studijos svečiui.
* privalomi laukai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius