Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 10 18 /14:07

Viktoras Uspaskichas 15min studijoje: žada nemokamą viešąjį transportą, bet, kiek dabar kainuoja kelionė, nežino

Ketvirtadienį studijoje lankosi ir į skaitytojų klausimus atsako Vilniaus mero posto nutaręs siekti Darbo partijos pirmininkas, europarlamentaras Viktoras Uspaskichas.
15min studijoje – Viktoras Uspaskichas
15min studijoje – Viktoras Uspaskichas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Ketvirtadienį V.Uspaskichas oficialiai patvirtina savo kandidatūrą į sostinės merus bei pristato pagrindines rinkiminės Darbo partijos programos nuostatas.

Jis tikina, kad kaip partijos pirmininkas turi kandidatuoti į pačią sunkiausią ir aukščiausią vietą, o savivaldos rinkimuose pati aukščiausia vieta esą yra Vilniaus mero postas.

V.Uspaskichas sako, kad šiuo metu pats gyvena Vilniuje, esą turi kelis butus, tačiau, kuriame rajone gyvena, atsisako atskleisti.

Be to, jis žada nemokamą viešąjį transportą Vilniuje, tačiau pripažįsta pats nė karto nevažiavęs Vilniaus autobusais ir troleibusais ir nė nežinantis, kiek kainuoja bilietėliai.

„Tikrai dar man to neteko daryti. Aš matau šiaip, kas vyksta ir taip toliau, bet tai ne taip svarbu. Nežinau. Nežinau. Nežinau. Todėl ir sakau, reikia padaryti, kad nesikapstytų mano lygio žmogus. Man neįdomu. Man neįdomu, kiek kainuoja visi kiti dalykai, todėl ir reikia padaryti, kad nesikapstytų nei ten, nei ten, nei ten. Negaištam laiko. Nelaikykim papildomai įdarbintų žmonių“, – 15min studijoje dėstė V.Uspaskichas.

Kandidatas skaičiuoja, kad nemokamas viešasis transportas visiems miestui kainuotų arti 15 mln. eurų.

Taip pat V.Uspaskichas žada ikimokyklinio amžiaus vaikams garantuoti vakarinius darželius ir ten mokyti susilieti su gamta, pažinti gamtos dėsnius. Kiek tokia paslauga miestui kainuotų, V.Uspaskichas nekonkretino. Pasak jo, pinigų yra viskam.

„Viskam yra pinigai, tik reikia juos efektyviai naudoti“, – aiškino jis.

V.Uspaskichas sakė, kad jam net neverta gilintis į dabartinį Vilniaus biudžetą, nes pasaulis keičiasi labai greitai ir tai, kas buvo prieš tris mėnesius, esą jau nebeaktualu.

Darbo partijos pirmininkas sako, kad Darbo partija užsakė Vilniaus gyventojų apklausą dėl mero rinkimų, kurioje pirmoji esą įvardinta mero posto nesieksianti Ingrida Šimonytė, o jis pats – trečias. Kas apklausoje užėmė antrąją vietą, V.Uspaskichas nesako.

V.Uspaskichas Darbo partiją įkūrė 2003 metais ir su nedidele pertrauka jai vadovavo iki 2013 metų.

Tiesa, 2015 m. jis buvo nutaręs trauktis iš aktyvios politikos, tačiau pernai sugrįžo į partiją, vėl buvo išrinktas jos pirmininku ir nutarė dalyvauti Vilniaus mero rinkimuose.

Darbo partijos „juodosios buhalterijos“ byloje V.Uspaskichas pripažintas kaltu dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo.

VIDEO: 15min studijoje – Viktoras Uspaskichas
Užduokite klausimą
Kviečiame pateikti klausimą 15min studijos svečiui.
* privalomi laukai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius