Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 28

15min studijoje — pokalbis apie verslo įtaką politikams dėl strateginių valstybės projektų

Ketvirtadienį 15min studijoje buvo aptartas 15min žurnalistinis tyrimas apie tai, kad „Danpower Baltic“ verslo grupė Seimo valdantiesiems bando daryti įtaką dėl strateginių valstybės projektų – Vilniuje ir Kaune statomų atliekų deginimo jėgainių.
15min studijoje — Birutė Davidonytė ir Dovydas Pancerovas
15min studijoje — Birutė Davidonytė ir Dovydas Pancerovas

Tyrimas rodo, kad abejones dėl šių projektų skleidžiantys politikai ignoruoja valstybės institucijų informaciją ir remiasi „Danpower Baltic“ argumentais.

VIDEO: 15min studijoje – pokalbis apie verslo įtaką politikams dėl strateginių valstybės projektų

15min studijoje Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas Kęstutis Mažeika kalbėjo apie atliekų deginimo jėgaines. Jis sakė, jog iki šiol turi abejonių dėl degintinų atliekų kiekio ir užsiminė apie tolimesnius tyrimus dėl Vilniaus kogeneracinės jėgainės.

O aplinkos viceministras Dalius Krinickas teigė Seimo nariams daug kartų pateikęs ministerijos skaičiavimus, jog degintinų atliekų Lietuvoje užteks. Viceministras sakė nenorintis komentuoti Seimo narių pasisakymų ir to, kodėl jie vis dar abejoja skaičiais, kai valstybės pareigūnai juos patvirtino. Jis tvirtino kad ministerijos skaičiavimai nesikeitė ir nebuvo paneigti.

„Transparency International“ Lietuvos skyriaus vadovas Sergejus Muravjovas komentavo situaciją, kai Seimo narius veikia ir su jais susitinka neregistruoti lobistai, kurie yra įvairių verslą vienijančių ir jo intersus atstovaujančių asociacijų atstovai. Jis teigė, kad patys skaidrumo siekiantys politikai turėtų deklaruoti savo susitikimus su lobistais.

VIDEO: „Valstiečių“ abejonės dėl šimtamilijonių valstybės projektų: remiasi ne institucijų, o verslininkų žodžiais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius