-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 25

A.Butkevičius apie kritusius reitingus: skandalai buvo „stipriai pateikti“

Remiantis naujausia apklausa, Socialdemokratų partija vis dar yra populiariausia politinė jėga šalyje, tačiau jos reitingai nukrito beveik 6 procentiniais punktais. „Vilmorus“ apklausa rodo, kad socialdemokratų populiarumas per mėnesį nusmuko nuo 21,2 proc. iki 15,7 proc. Socialdemokratų vadovas teigia, kad tam įtakos turėjo neefektyvūs viešieji ryšiai, taip pat partiją užklupę skandalai ir juos lydėjusi oponentų kritika.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Algirdas Butkevičius pripažįsta, kad yra atsakingas už susiklosčiusią situaciją, ir teigia, jog buvo padarytos viešųjų ryšių klaidos.

„Aišku, esu atsakingas už partijos reitingus ir pasiruošimą rinkimams. Nors, kaip ministras pirmininkas, viešiesiems ryšiams skyriau labai mažai laiko. Žinau, kad mūsų partija yra didžiausia Lietuvoje, yra labai daug mano pavaduotojų, tikėjausi, kad viskas vyks sklandžiai. <...> Tie darbai, kurie buvo numatyti, yra įgyvendinti. Tikriausiai yra trūkumas, kad jie nėra mūsų partijos narių aiškiai pateikti visuomenei“, – svarsto premjeras.

Pasak A.Butkevičiaus, „vyriausybė visąlaik yra labiausiai kritikuojama oponentų“, tačiau, jo nuomone, „ta kritika dažnai yra melaginga“.

Tiesa, socialdemokratų pirmininkas pripažįsta, kad svarbią įtaką reitingams padarė ir neseniai praėję skandalai, susiję su jo partija. A.Butkevičiaus nuomone, skandalai buvo „stipriai pateikti“ viešoje erdvėje.

Kalbėdamas apie kitas kritusių partijos reitingų priežastis, vyriausybės vadovas tikina, kad svarbų vaidmenį atlieka ir kitos politinės jėgos, sulaukiančios vis daugiau rinkėjų simpatijų.

„Visuomenė visąlaik sako, kad „gal kitas bus geresnis“. <...> Esu nustebęs, kad reitingai auga tų partijų, kurių dabar nėra valdžioje, kurių nebuvo valdžioje“, – pripažįsta A.Butkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius