Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 03 25

A.Butkevičius mano, kad rasti naują vidaus reikalų ministrą būtų sudėtinga

Premjeras Algirdas Butkevičius sako, kad rasti naują vidaus reikalų ministrą būtų sudėtinga, ir tikisi pasiekti kompromisą su „Tvarkos ir teisingumo“ partija, kuri ragina Saulių Skvernelį atsistatydinti iš pareigų.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Surasti kitą vidaus reikalų ministrą nebūtų taip lengva ir paprasta, o jį suradus ir jam pradėjus dirbti jau beveik ateitų rinkimai“, – žurnalistams sakė Kinijoje viešintis premjeras.

„Manau, kad mes turėtume paieškoti kompromisų (...). Įtampos Lietuvoje yra labai daug ir šiuo metu, nes jau prasidėjusi rinkimų kampanija“, – pridūrė ministras pirmininkas. Jo interviu penktadienį paskelbė vyriausybės kanceliarija.

S.Skvernelį į ministro pareigas delegavę „tvarkiečiai“ jį trauktis iš pareigų paragino po to, kai politikas apsisprendė rinkimuose dalyvauti su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga. Aptarti situaciją „tvarkiečių“ vadovai su premjeru ketina antradienį.

A.Butkevičius teigia, kad su vidaus reikalų ministru vyko pokalbiai dėl galimybės į rinkimus eiti kartu su socialdemokratais. Pasak premjero, S.Skvernelis norėjęs rinkiminės apygardos Vilniuje arba Kaune, tačiau užaugus reitingams jis nusprendė kandidatuoti su kita politine jėga.

Premjeras teigia nematantis kliūčių vidaus reikalų ministrui pareigas eiti iki rinkimų.

Seimo rinkimai vyks spalio mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius