-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 20 /11:26

A.Juozaičio judėjimas vienijasi su buvusia Pensininkų partija, bet savos sukurti neatsisako

Prezidento rinkimuose nesėkmingai dalyvavęs filosofas Arvydas Juozaitis savo partijos dar nesukūrė, tačiau jau ketina paskelbti besivienijantis su neparlamentine buvusia Pensininkų partija, dabar besivadinančia Kartų solidarumo sąjunga.
Arvydas Juozaitis
Arvydas Juozaitis / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Ketvirtadienį A.Juozaitis rengia spaudos konferenciją, kurioje planuojama paskelbti apie Arvydo Juozaičio kuriamos politinės partijos – „Santalka Lietuvai (Lietuva yra čia)“ bei partijos „Kartų solidarumo sąjunga“ vienijimąsi.

Pastaroji partija menkai žinoma, pastaruoju metu veiklą vykdanti vangiai – šių metų rinkimuose nė nedalyvavusi. Anksčiau ji vadinosi Pensininkų partija ir 2016 m. Seimo rinkimuose dalyvavo koaliciniame sąraše su Nagliu Puteikiu, tačiau negavo nė vieno mandato, nes negavo koalicijoms būtino 7 proc. rinkėjų palaikymo.

Kartų solidarumo sąjungos pirmininkas Vytautas Jurgis Kadžys tąkart koalicijos kandidatų sąraše buvo įrašytas šeštu numeriu, vienmandatėje apygardoje jis kandidatūros nekėlė.

Iš Pensininkų partijos į Kartų solidarumo sąjungą ši politinė jėga persivadino 2017 m. pabaigoje. Teisingumo ministerijos duomenimis, šiemet spalį ji turėjo 3012 narių. VRK pateiktais duomenimis, pernai partija nerinko nario mokesčio, aktyvios veiklos nevykdė.

Atskiros partijos kurti neatsisako

A.Juozaitis 15min nurodė, kad vienijimasis su šia partija nereiškia, jog atsisakoma minties įkurti naują partiją.

„Nežinau, kaip jūs traktavote, bet ten yra ateities bendradarbiavimo formos. Partija ir bus nauja. Mes suvažiavimą skelbiame gruodžio 14 d. O yra jungtinė mūsų akcija tas ketinimas, na, rytoj bus spaudos konferencija. Tiesiog, kadangi mes telkiame, tai taip ir bus. Dar vienas junginys artėja, „Tvarkos ir teisingumo“ likučiai, dabar Kartų solidarumas. Manome, kad tai – ne pabaiga. (...) Viskas tolyn eina, tik plečiasi, vaizdžiai tariant, upė“, – kalbėjo A.Juozaitis.

Klausiamas, kas jį ir jo kuriamą politinę jėgą vienija su Kartų solidarumo sąjunga, A.Juozaitis sakė, kad rūpestis pensininkais.

„Ta pensininkų padėtis yra tokia apverktina, kad ir jaunimui nelinksma žiūrėti į savo ateitį. Čia yra tiesiog platėjantis frontas, ir viskas“, – aiškino jis.

Ar tuomet vienijimasis reiškia, kad Seimo rinkimuose ketinama dalyvauti koalicijoje, A.Juozaitis neatsakė.

Su V.J.Kadžiu susisiekti nepavyko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius