-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 12 /11:36

A.Juozaitis rinkimus lygina su olimpinėmis žaidynėmis

Balsą Klaipėdoje sekmadienio rytą atidavęs kandidatas į prezidentus Arvydas Juozaitis rinkimų patirtį palygino su 1976 metų Monrealio olimpinėmis žaidynėmis, kai plaukimo rungtyje iškovojo bronzos medalį.
Arvydas Juozaitis balsavo Prezidento rinkimuose
Arvydas Juozaitis balsavo Prezidento rinkimuose / Karolio Bakūno nuotr.

„Ėjau balsuoti su labai šviesiom mintim. Yra toks jausmas, kad darbas padarytas ir netgi kai klausia manęs, kiek jaudinuosi – jokio jaudulio. Atsimenu olimpinio baseino patirtį, kai laimėjau medalį, galėjau apsisukti iš naujo ir plaukti. Energijos visame organizme pilna“, – žurnalistams sakė A.Juozaitis, kurio iš Kaliningrado kilusi sutuoktinė, sunkiai kalbanti lietuviškai, palaikydama vyrą tarė „Viskas bus gerai“.

VIDEO: Balsuoti atėjęs A.Juozaitis jaudulio nejautė: energijos pilna visame organizme

A.Juozaitis neabejoja savo sėkme ir tuo, kad pateks į antrąjį rinkimų turą.

„Antrame ture turi susitikti dvi idėjos – vadinamoji, globalistinė, kuri į Lietuvą neatsiremia ir Lietuvos globalistinė, vadinasi, pasaulio lietuvių sugrąžinimo į tėvynę, globali Lietuva. Lietuva kuri sutelks, kiek įmanoma, netgi kosminį protą, kaip žinome net ir palydovai yra lietuvių leidžiami, – kalbėjo A.Juozaitis. – Žinoma, tikiu, visą laiką nuo tos akimirkos kai pradėjau šį žygį, žinojau, kad pateksiu į antrą turą“.

Kultūros diplomatas mano, jog balsuoti einantys žmonės jaučia idėjas ir renkasi ne gražesnį veidą.

„Jaučia, kad tai lūžio momentas. Jei išsirinksime prezidentą, kaip nabašnikui žvakę, tik gražiai vaikščios po pasaulį Lietuvai gęstant, tik atstovaus Lietuvai, grįžęs toks prezidentas Lietuvos gali neberasti“, – kalbėjo jis.

Ketina dalyvauti Seimo rinkimuose

A.Juozaitis neslėpė, jog atlape įsegtas ženklelis, ant kurio puikuojasi užrašas „Lietuva yra čia“ – tai asociacijos, su kuria ketina dalyvauti Seimo rinkimuose, vėliava.

„Ši asociacija sudaro šimtus, net porą tūkstančių aktyvistų, šimtai labai aktyviai veikiantys. Jaunoji karta tiek plūstelėjo per pastaruosius tris mėnesius. Yra žmonių, kuri vasarą manė, kad aš net neegzituoju“, – kalbėjo A.Juozaitis.

A.Juozaitis neslėpė ėmęs visus biuletenius ir atlikęs pilietinę pareigą balsuoti.

Įgėlė LRT

Rinkimų dieną A. Juozaitis nepraleido progos dar kartą įgelti Lietuvos nacionaliniam radijui ir televizijai LRT – visuomeninį transliuotoją kandidatas kaltino „komunistine propaganda“ dėl pastabų apie Vokietijos partiją „Alternatyva Vokietijai“ (AfD), su kuria jis palaiko ryšius.

Jo pasisakymo įrašą paskelbė portalas „Atvira Klaipėda“.

Prezidento rinkimuose be A. Juozaičio dalyvauja aštuoni kandidatai – socialdemokratas eurokomisaras Vytenis Andriukaitis, europarlamentaras Valentinas Mazuronis, ekonomistas Gitanas Nausėda, Seimo nariai Mindaugas Puidokas, Naglis Puteikis, „valstiečių“ kandidatas premjeras Saulius Skvernelis, konservatorių iškelta Seimo narė Ingrida Šimonytė, Europos Parlamento narys, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos lyderis Valdemaras Tomaševskis.

Sociologų apklausos rodo, kad nė vienas turbūt nesurinks daugiau kaip 50 proc. balsų, todėl po dviejų savaičių turėtų vykti antrasis turas tarp dviejų geriausiai pasirodžiusių kandidatų.

Dabartinės šalies vadovės Dalios Grybauskaitės antroji kadencija baigiasi liepą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius