Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 13

A.Kubilius: triukšmas dėl maisto kainų augimo gali būti naudingas nesąžiningiems pardavėjams

Premjeras Andrius Kubilius pritariai šalies prezidentės Dalios Grybauskaitės nusistatymui griežtai kovoti su karteliniais susitarimais ir pažymi, kad ministrų kabinetas pritaria pasiūlymui viešai skelbti mažmeninės prekybos antkainius.
Palangos turgus.
Palangos turgus. / J.Andriejauskaitės nuotr.

„Su karteliniais susitarimais reikia kovoti griežtai. Šiandien Vyriausybė išklausė Žemės ūkio ministerijos ir Konkurencijos tarybos pasiūlymus ir jiems pritarė dėl viešumo skelbiant mažmeninės prekybos antkainius. Manau, viešumas šioje vietoje yra labai svarbus kovojant su galimu nesąžiningumu“, – trečiadienį žurnalistams Vyriausybėje sakė A.Kubilius.

Kaip jau buvo skelbta, šalies vadovės Dalios Grybauskaitės iniciatyva parengtos ir registruojamos Seime Konkurencijos įstatymo pataisos, kuriomis įmonėms už kartelinius susitarimus ir nesąžiningą konkurenciją leidžiama skirti didesnes baudas, numatyti asmeninę tokių įmonių vadovų atsakomybę, prailginami sankcijų skyrimo senaties terminai.

„Baudos už kartelinius susitarimus, dėl kurių nepagrįstai kyla būtiniausių produktų kainos, turi būti atgrasančios ir proporcingos visuomenei daromai žalai. Bausmės turi sulaukti ne tik tokį susitarimą sudariusios įmonės, bet ir jų vadovai“, – įsitikinusi prezidentė D.Grybauskaitė.

Savo ruožtu A.Kubilius atkreipė dėmesį, kad maisto produktų kainos kyla ne tik Lietuvoje, bet ir daugelyje kitų šalių, tarp kurių yra ir kaimyninė Latvija bei Estija.

„Kaip parodė Konkurencijos tarybos tyrimas, iš tiesų produktų žaliavų kainų didėjimas neturėtų taip stipriai daryti įtakos galutinei produkto kainai. Be to, bendras kainų lygio augimas šiais metais sieks tik 1 proc., lyginant su praėjusiais. Kartais man atrodo, kad daug emocijų ir labai karštų diskusijų šiuo klausimu nėra pagrįsta labai objektyviais skaičiais ir kartais tai gali būti naudinga tiem patiem ne visai sąžiningiem pardavėjam, kurie tokiu triukšmu remdamiesi labai norėtų pasinaudoti ir patys tas kainas padidinti“, – sakė A.Kubilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius