-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A. Paulauskas ves „Laisvės ir Teisingumo“ sąrašą EP rinkimuose

„Laisvės ir Teisingumo“ tarybos pirmininkas Artūras Paulauskas ves šios partijos sąrašą birželį vyksiančiuose Europos Parlamento (EP) rinkimuose Lietuvoje, pranešė politinė jėga.
Artūras Paulauskas
Artūras Paulauskas / Skirmanto Lisausko / BNS nuotr.

Sąrašą patvirtino šeštadienį posėdžiavusi „Laisvės ir Teisingumo“ taryba.

„Pagrindinis dalykas, ką turime padaryti – tai visų pirma įtikinti Lietuvos rinkėjus šių rinkimų svarba mūsų valstybės ateičiai. Juk Briuselyje priimami sprendimai turi tiesioginės įtakos kasdieniam mūsų gyvenimui – nuo žemės ūkio iki migracijos ir šalies saugumo“, – pranešime cituojamas A. Paulauskas.

„Į Europos Parlamentą turime deleguoti tuos, kurie yra pasirengę dirbti su triguba jėga, įveikti konkurentus. Nekompetencija kainuoja pernelyg brangiai, o sumokėti už ją turi visa visuomenė“, – pridūrė jis.

Antru numeriu įrašytas partijos pirmininkas Artūras Zuokas, toliau jame rikiuojasi Justina Kašėtaitė, Vydūnas Sadauskas, Natalija Istomina, Regimantas Čiupaila, Vitalija Jankauskaitė-Milčiuvienė, Antanas Zabulis, Kęstutis Bartkevičius, dešimtuką užbaigia Jolanta Butkevičienė.

Iš viso partija patvirtino didžiausią galimą 22 kandidatų sąrašą.

Partijos „Laisvės ir Teisingumo“ EP rinkimų programoje pasisakoma už būtinybę Europos Parlamente inicijuoti teisės aktus, numatančius neteisėtų migrantų apgręžimo politiką hibridinių atakų prieš ES valstybes atvejais.

Dokumente taip pat teigiama, kad jau kelis dešimtmečius ES taikyta migracijos banga „jauninant Europą“ patyrė visišką fiasko ir sukūrė naujų socialinių skaudulių, kurių pasekmės bus jaučiamos dar ilgai.

Partija tvirtina, jog todėl pagrindinis tikslas yra pakeisti ES socialinę politiką taip, kad jauni žmonės ir jaunos šeimos gautų visą reikalingą paramą kurdamos šeimas ir augindamos vaikus.

„Laisvė ir Teisingumas“ taip pat žada siekti subalansuotos ir išmintingos aplinkosaugos politikos, „žaliojo kurso“ reikalavimų švelninimo,

Rinkimai į Europos Parlamentą vyks birželio 6–9 dienomis Europos Sąjungos valstybėse narėse, Lietuvoje jie vyks birželio 9 dieną.

Lietuva penkerių metų kadencijai į EP rinks 11 narių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius