-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 11

A.Ramonaitė apie atmestą veto ir realybės nematančius valdančiuosius: patys skatina susiskaldymą

Ketvirtadienį Seimo valdančioji dauguma atmetė prezidento Gitano Nausėdos veto dėl įstatymo pataisos, įpareigojančios nepasiskiepijusius darbuotojus mokėti už COVID-19 testus. Kol valdantieji džiūgauja pademonstravę daugumą ir vienybę, politologė dr. Ainė Ramonaitė atkreipia dėmesį, kad opozicijos palaikymo nesulaukęs sprendimas gali sukelti priešingą efektą ir dar labiau pagilinti visuomenės susipriešinimą. Anot jos, svarstant tokius klausimus svarbu ne tik užsitikrinti daugumą, bet ir turėti opozicijos palaikymą.
Mobilus koronaviruso patikros punktas
Mobilus koronaviruso patikros punktas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

15min pašnekovė sakė, kad balsavimas dėl prezidento veto parodė, jog valdantieji daugumą turi, tačiau taip pat atkreipė dėmesį, kad jau tą pačią dieną vykusiame kitame balsavime, dėl mažo kiekio narkotikų dekriminalizavimo, kolegų sutelkti nepavyko.

Anot jos, daug svarbesnis klausimas yra ne daugumos turėjimas balsuojant, o tai, kokį poveikį naujosios įstatymo pataisos turės visuomenei. A.Ramonaitė svarstė, kad toks sprendimas gali tik dar labiau pagilinti susiskaldymą tarp pasiskiepijusių ir to vengiančių žmonių.

„Čia labai ryškiai į vieną pusę atsistoja opozicija su prezidentu, į kitą – pozicija. Būtent šiuo, kovido priemonių klausimu, tas susipriešinimas tikrai nepadeda spręsti problemų“, – kalbėjo ji.

Rezultatai gali būti priešingi

Politologė pabrėžė ir kitą ypač svarbų aspektą – kaip valdančiųjų sprendimą supras visuomenė: „Jeigu tokie sprendimai interpretuojami kaip tiesiog valdančiosios daugumos primesti, tai pasipiktinimas tik didėja. Jeigu tai būtų pateikta kaip vieningas sprendimas, sutarimas tarp partijų ir prezidento – tada jis turėtų daug didesnę įtaką.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius