Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 26

A.Šedžiui pas etikos sargus vertėjo eiti su Tarptautinių žodžių žodynu

Seimo narys socialdemokratas Andrius Šedžius išgirdo neigiamą Etikos ir procedūrų komisijos (EPK) verdiktą dėl to, kad neturėdamas įrodymų viešai apkaltino kolegas iš Krikščionių partijos frakcijos Liną Karalių ir Roką Žilinską vaikščiojant apsvaigusius.
Seimo narys Andrius Šedžius
Seimo narys Andrius Šedžius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

A.Šedžius per įvairias žiniasklaidos priemones užsiminė, kad Seimo nariai L.Karalius ir R.Žilinskas gali būti apsvaigę nuo svaigiųjų medžiagų. EPK posėdyje socialdemokratas aiškino, jog abejones dėl šių dviejų krikščionių blaivumo išsakė dėl nuolatinių rinkėjų skundų. „Ir pats L.Karalius neneigia anksčiau vartojęs tokias medžiagas. Kiekvieną kartą, kai ateinu į mūsų komiteto posėdžius, nuo R.Žilinsko sklinda alkoholio kvapas ir labai stiprus“, – pridėjo A.Šedžius. Jie su šiuo parlamentaru kartu dirba Seimo Užsienio reikalų komitete.

Politikas trečiadienį kartojo atsiprašysiąs šių parlamentarų, jeigu jie faktais paneigs jo mestus kaltinimus. A.Šedžius, be kita ko, EPK nariams patvirtino, kad L.Karalius jam buvo atnešęs neigiamą narkotikų testą, tačiau socialdemokratas sakė abejojantis rezultatais. Esą tokį testą „galima nusipirkti vaistinėje, pamirkyti vandeny ir jis bus švarus“.

Etikos sargams labiausiai kliuvo, kad A.Šedžius apkaltino kolegas neturėdamas konkrečių įrodymų. Be to, ėmė tikrinti savo spėjimus per žiniasklaidą, o ne atitinkama tvarka. EPK pirmininkas Algimtanas Salamakinas priminė, jog Seimo kancleris turi alkotesterį, kuriuo, iškilus būtinybei, gali būti prašoma pasinaudoti.

„Aš irgi gaunu įvairių laiškų apie kitus Seimo narius, bet yra etika, kolegiškas solidarumas, jei, sakykime, aš mesčiau kaltinimą, kad gavau iš rinkėjo laišką, kur jis jus apkaltino, kad esate vojeristas, ką atsakytumėte?“ – klausė EPK narys, liberalcentristas Vytautas Bogušis, krepęsis į svarstomą kolegą „gerbiamas šventas Andriau Šedžiau“.

Toks politikas kaip Winstonas Churchillis tvarkingai gėrė bei laimėjo Antrąjį pasaulinį karą.A.Šedžius iš pradžių suglumo, tačiau paskui pareiškė, jog atsakytų į šitą klausimą, jei turėtų Tarptautinių žodžių žodyną. 

Aistros vis labiau kaito. Socialdemokratas A.Salamakinas apgailestavo, kad jaunajam jo partijos bičiuliui A.Šedžiui neteko tarnauti tarybinėje kariuomenėje. Esą ten skundikus siųsdavo perlauklėti „v tiomnuju“ („į tamsiąją“  – rus.). A.Šedžius atšovė, kad A.Salamakinui turbūt tikrai tai teko išbandyti savo kailiu, mat jis neva nuolat skundžia kitus parlamentarus. A.Salamakinas nukirto, kad per 18 metų Seime nėra parašęs nė vieno skundo, ir pagrasino pašalinti socialdemokratą iš EPK posėdžio. Labiau patyrę etikos sargai konstatavo: štai kokia auga jaunoji politikų karta.

Galiausiai A.Šedžius vieningai, susilaikius tik „tvarkietei“ Onai Valiukevičiūtei, pripažintas pažeidęs Valstybės politikų elgesio kodeksą ir pasielgęs neetiškai.

„Toks politikas kaip Winstonas Churchillis tvarkingai gėrė ir laimėjo Antrąjį pasaulinį karą“,  – svarstymo pabaigoje replikavo konservatorius-krikdemas Julius Dautartas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius