Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 25 /19:08

Po A.Vaitkaus atleidimo premjeras ragina R.Masiulį užtikrinti sėkmingą uosto darbą

Po Klaipėdos jūrų uosto vadovo Arvydo Vaitkaus atleidimo premjeras Saulius Skvernelis ragina susisiekimo ministrą Roką Masiulį užtikrinti tolesnį sėkmingą įmonės darbą.
Rokas Masiulis ir Saulius Skvernelis
Rokas Masiulis ir Saulius Skvernelis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Premjero teigimu, ministras turi užtikrinti, jog uostas ir toliau veiks sklandžiai bei teiks išskirtinę naudą Lietuvos ekonomikai“, – BNS pirmadienį sakė ministro pirmininko atstovas spaudai Tomas Beržinskas.

„Premjeras pabrėžia, jog Klaipėdos valstybinis jūrų uostas yra ypatingai svarbus bei reikšmingas objektas Lietuvai. Pastaraisiais metais uostas demonstravo labai gerus rezultatus“, – teigė jis.

T.Beržinskas tvirtino, kad premjeras buvo informuotas apie R.Masiulio sprendimą atleisti uosto vadovą.

Politinis kerštas?

A.Vaitkaus atleidimas yra kerštas už dalyvavimą rinkimuose, sako „valstiečių“ frakcijos Seime narė, Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė Agnė Širinskienė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Agnė Širinskienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Agnė Širinskienė

„Šiuo atveju labai panašu, kad su žmogumi yra susidorojama dėl jo dalyvavimo rinkimuose, o paprastai dėl savo pilietinių ir politinių teisių realizavimo žmonės negali būti persekiojami“, – BNS teigė parlamentarė.

„Yra situacijų ir pas tą patį ministrą Masiulį (susisiekimo ministras Rokas Masiulis – BNS), kur jis nenusišalina nuo labai didelio rinkos segmento, kiek tai susiję su jo brolio „Tele2“ vadovo (Petro Masiulio – BNS) veikla, bet jis savęs kažkaip iš ministrų neatleidžia“, – pridūrė A.Širinskienė.

Susisiekimo ministro patarėja Vytautė Šmaižytė BNS patvirtino, kad R.Masiulis yra nusišalinęs nuo visų sprendimų, susijusių su jo brolio vadovaujama „Tele2“.

Kvies ministrą pasiaiškinti

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis BNS pranešė, kad siūlys frakcijai R.Masiulį pasikviesti ketvirtadienį ir išklausyti jo argumentus dėl A.Vaitkaus nušalinimo nuo pareigų.

15min koliažas/Rokas Masiulis, Arvydas Vaitkus
15min koliažas/Rokas Masiulis, Arvydas Vaitkus

Jis stebisi, kad A.Vaitkus atleidžiamas tada, kai uosto veikla geriausia per pastaruosius metus.

„Man labai keistas sprendimas. (...) Arba yra kažkokiu būdu iki ministro dasibeldė liberalai su konservatoriais, arba yra kažkokie interesai, kurie labai greitai pasimatys. Netikiu, kad šis klausimas yra be šių dviejų priežasčių“, – teigė R.Karbauskis.

„Jeigu žmogus „valo“ kažkam vietą arba vykdo liberalų su konservatoriais nurodymus, tai jis tikriausiai ir daro tokią prielaidą, kad nebelabai jam išeis dirbti šioje Vyriausybėje vykdant kitų opozicijoje esančių partijų nurodymus“, – tvirtino jis, paklaustas, ar R.Masiuliui gali būti inicijuojama interpeliacija.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis

R.Masiulis pirmadienį pats užsiminė, kad A.Vaitkaus atleidimas jam gali kainuoti postą.

A.Širinskienė mano, kad A.Vaitkus savo teises turėtų ginti teisminėmis priemonėmis.

Seimo narės teigimu, „valstiečių“ frakcija A.Vaitkaus situaciją aptars antradienio posėdyje: „Žiūrėsime, kaip ta situacija mums atrodo“.

A.Vaitkus Klaipėdos mero siekė su „valstiečių“ parama, bet rinkimus pralaimėjo, jis išrinktas į savivaldybės tarybą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius