Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 17

A.Ūso laidotuvėse incidentų nebuvo (nuotraukos, atnaujinta 16.25 val.)

Ketvirtadienį vyko praėjusį sekmadienį neaiškiomis aplinkybėmis mirusio verslininko Andriaus Ūso laidotuvės. Nors baimintasi, kad laidotuvių metu gali kilti incidentų, rimties niekas netrikdė.
A.Ūso laidotuvių akimirka
Prie laidojimo namų / Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr.

A.Ūso palaikai buvo atvežti ir pašarvoti Kauno Palaimintojo Arkivyskupo Jurgio Matulaičio bažnyčios šarvojimo salėje. Ketvirtadienio pavakarę velionis bus palaidotas Zapyškio kapinėse.

Pirmieji į laidojimo namus trečiadienį atvyko patys artimiausi žmonės – tėvai Aleksandras ir Aldona Ūsai, brolis Evaldas, dabartinė žmona Guoda, jos motina Bena Latakaitė bei pirmoji velionio žmona Ariana.

Vėliau prie laidojimo namų netrūko ne tik mirusįjį gerai pažinojusių žmonių, užsuko ir smalsuolių, kuriuos akylai stebėjo prieigose budintys policijos pareigūnai. Jų teigimu, rimtų incidentų nekilo.

Tačiau neatmetama, kad jų dar gali būti, nes viešojoje erdvėje jau pasirodė Kedžių šalininkų raginimų žmones ketvirtadienį 10 val. rinktis prie laidojimo namų ir surengti provokaciją.

Judėjimo „Drąsiaus kelias“, kurį įkūrė Kedžių artimieji, atstovai neigia gandus, kad jie susiję su internete platinama informacija apie rengiamą provokaciją.

„Internete pasirodė klaidingos informacijos, kad „Drąsiaus kelias“ organizuoja piketą per A.Ūso laidotuves. Tai yra netiesa, mes tikrai nieko neorganizuojame. Matyt, kažkas prisidengę mūsų vardu skleidžia klaidingą informaciją ir bando išprovokuoti dar vieną skandalą“, – rašoma judėjimo interneto puslapyje.

15min.lt primena, kad vadinamosios pedofilijos bylos veikėjo A.Ūso kūnas rastas sekmadienį Alytaus rajone, netoli Eigirdonių kaimo. Čia kaunietis poilsiavo pas šeimos draugus ir kaimo keliukais važinėjosi neseniai įsigyti keturračiu motociklu. Ekspertizę atlikę specialistai nustatė, jog A.Ūsas mirė prigėręs vandens telkinyje. Trečiadienį paskelbta, kad nelaimės metu vyriškis buvo stipriai apsvaigęs nuo alkoholio. Tą pačią dieną Panevėžio miesto apylinkės teismas nusprendė tęsti vadinamosios Kauno pedofilijos bylos nagrinėjimą ir po vienintelio įtariamojo joje A.Ūso mirties. To prašė A.Ūso žmona Guoda, siekianti, kad būtų nuplautas suterštas jos vyro munduras. Bylos pratęsimui neprieštaravo ir nukentėjusieji Kedžiai bei Venckai.

Atnaujinta 15.17 val. Prieš 15 valandą karstas su A.Ūso palaikais buvo išneštas iš šarvojimo salės. Lauke laukė keliasdešimt artimiausių neaiškiomis aplinkybėmis mirusio vyro žmonių: buvusi ir dabartinė žmona, vaikai, giminaičiai.

Nors baimintasi, kad šių laidotuvių metu gali kilti incidentų, kol kas jos vyksta ramiai. Apie penkiasdešimt žmonių stovi netoliese, daugiausia – pagyvenusio amžiaus. Tačiau jie viską stebi ramiai. Tiesa, pora jaunuolių filmuoja ir fotografuoja ceremoniją, tačiau nesako, kokiems tikslams.

Negausios ir pareigūnų pajėgos – laidotuvėse budi vos trys ekipažai.

Atnaujinta 16 val. Kapinėse laukė dar apie penkiasdešimt žmonių su gėlėmis ir žvakutėmis. Katafalką ir artimųjų automobilius kapinių link lydėjo priekyje važiuojantis policijos ekipažas, pakeliui buvo matyti dar bent keli stovintys pareigūnų automobiliai.

Atnaujinta 16.25 val. Amžinojo poilsio A.Ūsas atgulė naujoje Zapyškio kapinių dalyje, naujame kape. Perv laidotuves, kuriose dalyvavavo apie 80 žmonių, netrūko jausmingų kalbų. Prie karsto kalbėjo A.Ūsą gerai pažinojusi jaunystės draugė Živilė. Ji perskaitė laišką, kuriame sakė, jog dabar Andrius saugos tuos, kurie jį myli, iš dangaus. A.Ūso tėvas sakė, kad šeima tikėjo ir visada tikės sūnumi. Taip pat vylėsi, jog išaiškės tiesa.

„Andriau, sūnau mano. Gaila, kad mūsų tautoje esame išsigimėlių, kurie išdrįso pakelti ranką prieš tave – nekaltą žmogų. Mes visada tikėjome ir tikime, kad gryna tiesa išaiškės ir tie, kurie pakėlė ranką prieš tave – ar morališkai, ar fiziškai, ar teroristiškai tave žudydami, – turės atsakyti. Dievo akivaizdoje sakau: sūnau, tikėjome, tikime ir visada tikėsime tavimi“, – Zapyškio kapinėse, prie ką tik palaidoto sūnaus kapo, sakė velionio tėvas.

Pasibaigus laidotuvėms artimieji buvo pakviesti į gedulingus pietus Šilainiuose.

Visos laidotuvių ceremonijos metu incidentų nebuvo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius