-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 11 19

A.Valantinas: teisėjų padėjėjų ir posėdžių sekretorių algos per mažos, krūviai per dideli

Teisėjų tarybai surengus išvažiuojamąjį posėdį Vilniaus miesto apylinkės teisme, jos pirmininkas Algimantas Valantinas sako, kad dėl mažų algų ir didelio darbo krūvio teisėjų padėjėjų ir posėdžių sekretorių pozicijos nėra patrauklios.
Algimantas Valantinas
Algimantas Valantinas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

„Kalbant apie posėdžių sekretores, teisėjų padėjėjus, tai šiandien turime sistemoje problemą, kad šitų pozicijų nelabai žmonės nori užimt, nes darbo daug, darbas atsakingas, o pinigai nėra tokie, kokius siūlo rinka teisininkams“, – BNS sakė A.Valantinas.

Jis taip pat teigė, kad šią problemą būtų galima išspręsti padidinus teismams skiriamą finansavimą bei pakėlus padėjėjų ir sekretorių algų koeficientus iki valstybės tarnautojų vidurkio.

Pasak A.Valantino, to buvo prašoma tiek Vyriausybėje, tiek Seime, tačiau nesėkmingai.

„Deja, bet prašymas nebuvo išgirstas, tai ta problema išliks ir kitais metais“, – teigė Teisėjų tarybos pirmininkas.

Vilniaus miesto apylinkės teisme Teisėjų taryba praėjusį penktadienį posėdį surengė ir dėl šio teismo teisėjos Ingos Štuopienės anksčiau viešoje erdvėje pateiktų teiginių apie negeroves teismų sistemoje.

„Baimės, nepasitikėjimo, netikrumo ir susiskaldymo atmosfera vyrauja ne tik mano teisme. Tai pastaruoju metu tapo būdinga visai Lietuvos teismų sistemai. Taip, mano vertinimu, atsitiko dėl pirmininkų veiksmų ir sprendimų, pažeidžiančių teisėjų nepriklausomumo principą, žeminančių jų garbę ir orumą“, – portale 15min.lt paskelbtoje nuomonėje rašė I.Štuopienė.

Po susitikimo su Vilniaus miesto apylinkės teismo bendruomene Teisėjų tarybos pirmininkas A.Valantinas teigė, kad mikroklimato problemos kyla dėl darbinių priežasčių.

„Tas mūsų susitikimas buvo šiek tiek ir dėl teisėjos I.Štuopienės pareiškimo, bet vis tik tokia bendra nuomonė, kad tas mikroklimatas teisme priklauso nuo tų dalykų, kiek yra darbo, kiek yra pagalbos tą darbą darant“, – sakė A.Valantinas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Inga Štuopienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Inga Štuopienė

Anot jo, teisėjos I.Štuopienės teiginius šiuo metu vertina iš teisėjų sudaryta grupė, kuri vėliau pateiks savo išvadas.

„Mes praėjusiame tarybos posėdyje, kadangi teisėja ten kėlė konkrečius klausimus, mes esame sudarę aukščiausios grandies teisėjų grupę, kurie patikrins tuos visus faktus ir padarys sprendimus“, – teigė Teisėjų tarybos vadovas.

Jis taip pat pridūrė kad teisėjų darbo krūvių problemą bandys spręsti specialiai tam sudaryta grupė, kuriai pateikus išvadas, bus galima imtis veiksmų.

„Mes esame ir grupę susidarę, bandysim susidėliot visos Lietuvos mastu teisėjų ir teismų darbo krūvius. Galbūt kažkur yra lengviau, gal bus galima galvoti apie etatų perkėlimą ten, kur yra sunkiau, tai ta kryptimi irgi dirbame“, – teigė Teisėjų tarybos vadovas.

Vilniaus miesto apylinkės teismas – didžiausias teismas, pagal dirbančių žmonių kiekį. Čia dirba apie 450 darbuotojų, iš kurių – maždaug po 100 teisėjų, jų padėjėjų bei sekretorių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius