2020 11 09

A.Veryga persigalvojo: šešiamečiams darželinukams kaukių dėvėti nereikės

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga išgirdo tėvų kritiką ir artimiausiu metu ketina patikslinti kaukių dėvėjimo taisykles vaikams. Dėl keistų taisyklių, pagal kurias kaukes privaloma dėvėti visiems vyresniems nei 6 metų vaikams, nepaisant to, kad jie nė nelanko mokyklos, į 15min kreipėsi tėvai.
Vaikų darželis
Vaikų darželis / Sauliaus Žiūros nuotr.

Anot 15min parašiusios Aistės, nėra jokios logikos kaukes liepti nešioti darželinukams, kuriems jau yra suėję 6 metai.

„Darželiai šio nurodymo laikosi. Pranešta, kad vaikai turės dėvėti kaukes visą dieną darželyje, išskyrus valgio ir pietų miego metu. Be kaukės į darželį vaiko neįleis. Klasėje pradinukai mokosi tik pusę dienos ir visi vaikai nuo šiandien turi sėdėti su kaukėmis. O darželyje turi išbūti visą dieną, ten jie pastoviai juda, žaidžia. Dalis vaikų (penkiamečiai) toje pačioje darželiai grupėje bus be kaukių, o šešiamečiai bus su kaukėmis. Va čia tai nesuvokiama situacija“, – teigė Aistė.

Sveikatos apsaugos ministras A.Veryga pripažino, kad situacija nelogiška.

Jis tikino, kad tėvai mokyklą lankantiems vaikams turi paaiškinti, kodėl kaukes jiems dėvėti būtina, tačiau pripažino, kad darželinukams tokią prievolę panaikins.

Patikslinsime ir paaiškinsime šiuos dalykus, kad darželinio amžiaus vaikams, kurie lanko ikimokyklines įstaigas, kaukių dėvėti nereiktų.

„Vienintelis dalykas, kur tikrai sutikčiau su tėvais, ir šiandien kaip tik buvo diskusija apie tai Covid-19 valdymo komitete, kad mes dabar esame kaukių dėvėjimo prievolę susieję su amžiumi, t.y. vyresniems nei 6 metų, o dalis tokių vaikų dar yra darželyje ir vieniems yra šešeri metai, o kitiems nėra.

Patikslinsime ir paaiškinsime šiuos dalykus, kad darželinio amžiaus vaikams, kurie lanko ikimokyklines įstaigas, kaukių dėvėti nereiktų“, – teigė A.Veryga.

Tačiau ministras tikina, kad mokyklose kaukes vaikams dėvėti būtina ir tikino niekaip nesutiksiantis, kad tai – perteklinė priemonė.

„Manau, vaikai tikrai supranta ir suprastų, jeigu jiems tinkamai paaiškinama. O visi dalykai esą tai sukels deguonies trūkumus yra iš piršto laužti“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius