Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 16

A.Veryga: politinės valios ligoninių pertvarkai nėra

Sveikatos apsaugos ministras „valstietis“ Aurelijus Veryga sako, kad šiuo metu Seime nėra politinės valios jo bandytai inicijuoti ligoninių pertvarkai.
Aurelijus Veryga
Aurelijus Veryga / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

„Gaila, kad tenka konstatuoti, jog politinės valios neužtenka. Be abejo galima daryti dalykus, kurie nėra tokie sistemiški. Galima kalbėti su merais dėl savanoriškų persitvarkymų. Bet tai yra labai sudėtingas procesas, reikalaujantis daug laiko“, – Žinių radijui antradienį sakė A.Veryga.

Ministras teigė, jog ligoninių pertvarka būtina, tą pabrėžia ir tarptautinės organizacijos, tačiau šiuo metu ją įgyvendinti nerealu.

„Aš manau, kad reikia siūlyti tokius sprendimus, kuriuos yra realu įgyvendinti. (...) Tikrai buvo sukelta labai daug gaisrų, buvo aktyviai manipuliuojama, spekuliuojama ligoninių uždarymu per savivaldybių rinkimus ir tą darė, kiek žinau, ne tik kolegos koalicijos partneriai, bet labiau gal opozicijos politikai“, – kalbėjo A.Veryga.

„Yra ir Europos Komisijos rekomendacijos, ir Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos, ir Pasaulio sveikatos organizacijos rekomendacijos ir kažkam tą pertvarką teks įgyvendinti“, – pridūrė ministras.

„Tvarkiečių“ lyderis Remigijus Žemaitaitis prieš kelias savaites pranešė, kad derybose dėl valdančiosios koalicijos atsižvelgus į „Tvarkos ir teisingumo“ reikalavimą sutarta neteikti rajoninių ligoninių pertvarkos.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Remigijus Žemaitaitis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Remigijus Žemaitaitis

Europos Komisija šiemet konstatavo, kad Lietuvai būtų naudinga konsoliduoti ligoninių tinklą. Briuselio pareigūnų vertinimu, sveikatos apsauga Lietuvoje yra nepakankamai efektyvi, daug dėmesio skiriama brangiam gydymui ligoninėse, ir per mažai – pirminei sveikatos apsaugai ir ligų prevencijai, sektoriuje trūksta kokybės kontrolės, o besigydantys apdraustieji turi palyginti daug prisidėti savo lėšomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius