Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 06

A.Veryga prašys „Sodros“ įvertinti sergančio S.Čaplinsko dalyvavimą Seimo komiteto posėdyje

Buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, paskutinėmis savo darbo dienomis nusprendęs iš pareigų atleisti Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) vadovą Saulių Čaplinską, dabar kelia klausimus dėl jo dalyvavimo Seimo sveikatos reikalų komiteto posėdyje ir žada kreiptis į „Sodrą“.
Saulius Čaplinskas
Saulius Čaplinskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Nesuprantu, kam atstovavo ir kaip posėdyje buvo kviestas dalyvauti Saulius Čaplinskas. Galiu ir klysti, bet paskutinėmis mano žiniomis jis buvo nedarbingume dėl ligos, kuri prasidėjo iš karto po to, kai buvo pradėti veiksmai dėl jo, kaip vadovo, atleidimo už daugkartinius darbo drausmės pažeidimus“, – savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje trečiadienį po posėdžio paskelbė A. Veryga.

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) vadovas Saulius Čaplinskas žinią apie atleidimą pasitiko sirgdamas – dėl ligos jam skirtas oficialus nedarbingumas, kuris tebesitęsia iki šiol.

15min susisiekus su S.Čaplinsku, šis paaiškino, kad jo ligos kodas TLK klasifikacijoje nedraudžia jam nuotoliniu būdu jungtis į posėdžius, dalinti interviu.

„Tegul kreipiasi (į Sodrą, – aut. past.). Labai paprastas dalykas – TLK kodas man nedraudžia kalbėti, sėdėti, prisijungti prie kompiuterio“, – sakė S.Čaplinskas.

„Facebook“ įraše A.Veryga kėlė ir daugiau klausimų dėl S.Čaplinsko.

„Neaišku, ar kolega Čaplinskas posėdyje buvo kaip ULAC vadovas. Bet daug rimtesnis klausimas yra, ar normalu sergant ir turint su tuo susijusį nedarbingumą visur dalyvauti, o juo labiau atstovauti institucijai. Ir, kaip suprantu, Sveikatos reikalų komiteto posėdyje iš ULAC niekas daugiau ir nedalyvavo. Tai panašu, kad sergantis ir į darbą nevaikštantis vadovas dirba ten kur nori pats“, – rašė buvęs ministras.

„Jei jis neturi ką veikti daugiau su savo ambicijomis, tai jo problemos. Jei nesupranta, kiek jis žalos atsiuntė savo veiksmais. Taškas“, – komentavo S.Čaplinskas.

Jis pabrėžė, kad prie posėdžio jungėsi ne iš darbo, nes šiuo metu turi nedarbingumo pažymą.

„Keista, kad, atseit, išsilavinusiam žmogui, teisiškai išsilavinusiam Seimo nariui kyla tokie klausimai“, – pridūrė S.Čaplinskas.

15min SAM pateiktais duomenimis šiuo metu ministras Arūnas Dulkys nėra priėmęs jokių sprendimų dėl S.Čaplinsko ateities.

Antradienį kalbėdamas LRT radijui A.Dulkys sakė, kad situaciją dėl S.Čaplinsko šiuo metu aiškinasi ministerijos teisininkai, jų atsakymas kol kas dar negautas.

„Kiek jau teko susipažinti, tai yra kažkokia labai ilga istorija su daugybe visokių įvertinimų, su daugybe susirašinėjimų, tarnybinio tyrimo komisijomis. Tikiuosi, kad visi tie procesai buvo atliekami teisiškai tvarkingai“, – LRT radijui sakė ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius