Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 18

A.Veryga: šiemet skiepų nuo gripo gali pritrūkti

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad, nors užsakyta per 200 tūkstančių vienetų vakcinų nuo gripo, jų gali nepakakti. Pasak jo, tikėtina, kad poreikis įsigyti daugiau vakcinų bus didesnis nei galimybės jų nusipirkti.
Aurelijus Veryga
Aurelijus Veryga / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

A.Veryga informavo, kad yra užsakyta 216 tūkstančių dozių gripo vakcinų. Šiemet pirkta keturvalentė vakcina. Ministras aiškino, kad ji yra brangesnė nei trivalentė, bet dengia platesnį gripo viruso spektrą.

„Visuomenėje noras ir susidomėjimas po truputį auga. Matome, kad dabar, COVID-19 kontekste, jis išaugo daugiau nei realiai mes tų vakcinų gausime ir turėsime. Tai tą tikrai visuomenei reikia pasakyti“, – antradienį sakė sveikatos apsaugos ministras.

Anot A.Verygos, domimasi, kiek rinkoje būtų įmanoma nusipirkti dar komercinių vakcinų. Esą preliminariai žinoma, kad būtų galima įsigyti dar apie 130 tūkstančių vakcinų.

„Bet problema bus vėlgi, matyt, visame pasaulyje. Gamintojų yra nedaug. Pasaulio sveikatos organizacija netgi labai aktyviai iškomunikavo, kad skiepykite kaip galima anksčiau nuo gripo viruso gyventojus, nes paprastai rudenį, kai plinta visi virusai ir prasideda karščiavimai, nebus lengva atskirti, dėl ko žmogus karščiuoja: ar nuo COVID-19, ar nuo gripo. (...) Jeigu žmogus pasiskiepijęs nuo gripo, aišku, didesnė tikimybė, kad jis tada sukarščiavo – tiesiog diferencinei diagnostikai būtų lengviau“, – komentavo jis.

Dalyvaudamas Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos posėdyje A.Veryga akcentavo, kad poreikis įsigyti daugiau vienetų vakcinų, tikėtina, bus didesnis nei galimybės jų nusipirkti.

„Žinoma, kad ieškosime, bet nelabai, sakykime, šalis gali čia kažką padaryti. Todėl, kad įtampa bus tikrai didelė visur, visi norės jų įsigyti, o tai yra vis tiek dalykas toks, kurio niekas pagaminęs nelaiko. Šalys turi užsakymus. Mes juos pasidarėme anksčiau nei prasidėjo COVID-19 ir tada nebuvo tokių net minčių, kad jų reikėtų daugiau. Paprastai būdavo bėda, kad žmonės tiesiog nesiskiepydavo, vengdavo“, – nurodė sveikatos apsaugos ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius