Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 27

A.Verygos patarėja korupcijos prevencijos klausimais palieka pareigas

Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos patarėja korupcijos prevencijos klausimais Nendrė Černiauskienė palieka pareigas, ketvirtadienį pranešė ministerija. Anot jos, ministro netenkino korupcijos prevencijos rezultatai sveikatos politikoje.
Aurelijus Veryga
Aurelijus Veryga / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Vienas iš netinkamos lyderystės pavyzdžių – vėluoja Vyriausybės programoje suplanuotos priemonės, skirtos korupcijos prevencijai vykdyti. Taip pat nepakankamai buvo vykdomas ir koordinuojamas Šakinės korupcijos prevencijos sveikatos priežiūros sistemoje programos įgyvendinimas, siekiant mažinti korupcijos apraiškas visame sveikatos sektoriuje“, – BNS sakė ministro atstovė spaudai Lina Bušinskaitė-Šriubėnė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Lina Bušinskaitė-Šriubėnė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Lina Bušinskaitė-Šriubėnė

Sveikatos apsaugos ministerija priduria, kad abejonių sukėlė jos kuruojamos projektas, kur už ES lėšas paskaitas studentams antikorupcijos tema skaitė buvusi socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

„Nors pirminė šio projekto idėja buvo prasminga, tačiau nebuvo tinkamai pasirengta jos įgyvendinimui, prastai išgrynintas tyrinys, kurį rengiant nebuvo pakankamai dirbta su tiksline auditorija – medikais, neįsiklausyta į jų nuomonę. Užuot sutelkus medikų bendruomenę, buvo iššauktas nepasitenkinimas ir prašymai nutraukti šį projektą“, – kalbėjo L.Bušinskaitė-Šriubėnė.

N.Černiauskienė buvo šio projekto valdymo grupės vadovė. Ji darbo neteks nuo kitų metų sausio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius