Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 03

A.Valinskas slapta susitikinėja su V.Tomkumi

Iš kovos dėl prezidento posto pasitraukęs Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas ragina žiniasklaidą neprisidėti prie kandidatų juodinimo, tačiau pats slapčia susitikinėja su prieštaringai vertinamu leidėju Vitu Tomkumi.
Arūnas Valinskas
Arūnas Valinskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tautos prisikėlimo partijos (TPP) vadovas penktadienį pripažino, jog neseniai buvo susitikęs su V.Tomkumi pastarojo namuose Vilniuje.

„Jeigu atsiras vieną ar kitą kandidatą žeminančių kampanijų spaudoje, tikiuosi, kad žmonės atsirinks ir vis dėlto likusius kandidatus vertins pagal jų darbines savybes. Tikiuosi, kad žiniasklaida susilaikys nuo nepagrįsto kandidatų juodinimo, nuo spekuliacijų tam tikromis temomis“, – sakė A.Valinskas.

Paklaustas, ar buvo susitikęs šią ar praeitą savaitę su prieštaringai vertinamu „Respublikos“ leidinių grupės vadovu V.Tomkumi, A.Valinskas tai patvirtino.

„Taip, buvau. Manau, kad tai niekuo nesietina su šiuo pareiškimu (dėl pasitraukimo iš prezidento rinkimų – BNS), kalbėjau su ponu V.Tomkumi, kaip ir su visais žiniasklaidos atstovais, ne prezidentinės kampanijos klausimais“, – sakė A.Valinskas.

Kokiais klausimais kalbėjosi su leidėju, Seimo vadovas nenurodė.

Paklaustas, ar susitikimas vyko pas V.Tomkų namuose Vilniuje, Seimo vadovas atsakė: „Taip ir tai nieko keista.“

Oficialioje Seimo pirmininko darbotvarkėje pastarosiomis savaitėmis susitikimai su V.Tomkumi nebuvo įrašyti, apie juos bei jų turinį taip pat nebuvo viešai skelbta.

V.Tomkus šią savaitę surengė spaudos konferenciją, kurioje svarstyta „pilietinio karo“ Lietuvoje galimybė ir grėsmės. Minėtame renginyje dalyvavo pretendento į prezidento postą Česlovo Jezersko rinkimų štabo vadovas Rolandas Paulauskas, „frontininkas“ Audrius Butkevičius, Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas, „tvarkietis“ Juozas Imbrasas ir filosofas Romualdas Ozolas.

Spaudos konferencijoje, kaip skelbė jos rengėjai, turėjo dalyvauti ir Seimo pirmininkas A.Valinskas. Tačiau, kaip sakė V.Tomkus, pastarasis likus penkioms minutėms iki renginio pranešė nedalyvausiąs, nors anksčiau apie savo dalyvavimą buvo patvirtinęs.

V.Tomkus sakė, jog nusprendė rengti spaudos konferenciją po susitikimų su A.Valinsku, R.Paksu ir V.Uspaskichu. Esą pastarieji politikai patys kalbėję apie gresiančius neramumus, riaušes, galimą valdžios griūtį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius