-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 06 29 /10:11

Agnė Širinskienė kaltina Remigijų Žemaitaitį supainiojus interesus, jis tai vadina proto trūkumu

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narė, Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė Agnė Širinskienė sako, kad jos pavaduotojas „tvarkietis“ Remigijus Žemaitaitis teikdamas siūlymus Alkoholio kontrolės įstatymui supainiojo viešuosius ir privačius interesus. Pastarųjų, pasak Seimo narės, R.Žemaitaitis nė nėra deklaravęs. Tačiau R.Žemaitaičio deklaracijose yra paminėtos abi įmonės, dėl kurių priekaištauja A.Širinskienė.
Remigijus Žemaitaitis
Remigijus Žemaitaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

A.Širinskienei užkliuvo, kad Seimo narys Remigijus Žemaitaitis nėra deklaravęs savo sąsajų su įmonėmis „Dervira“ ir „Dervira ir partneriai“, kurios priklauso jo artimiems giminaičiams ir verčiasi kavinių veikla, o tai reiškia, kad joms tiesiogiai galioja Seimo priimti apribojimai.

A.Širinskienės duomenimis, įmonė „Dervira ir partneriai“, kurios akcininkas yra R.Žemaitaitis, taip pat jo brolis Dževaldas Žemaitaitis, mama Vidmanta Žemaitaitienė ir tėvas Rimantas Žemaitaitis, turi du restoranus.

Kaip žinia, Seimo narys R.Žemaitaitis aktyviai dalyvavo svarstant Alkoholio kontrolės įstatymą ir būtent tuos klausimus, kurie buvo susiję su kavinių veiklos apribojimais, – sakė A.Širinskienė.

Taip pat R.Žemaitaičio tėvas ir mama turi įmonę „Dervira“, kuri esą taip pat verčiasi kavinių veikla.

R.Žemaitaitis yra deklaravęs, kad pats yra abiejų šių įmonių akcininkas, tačiau A.Širinskienė piktinasi, kad jis nenurodo ryšių su giminaičiais ir nenurodo, kuo verčiasi turimos įmonės.

Įmonė „Dervira ir partneriai“ valdo boulingo klubą „Jazzbowling“, o „Dervira“ – restoraną „Magnolija“.

Pagrindinis priekaištas Seimo nariui keliamas dėl to, kad jis nenusišalino svarstant įstatymų projektus, ribojančius kavinių ir restoranų veiklą bei pats teikė savo verslui naudingus pasiūlymus teisės aktams.

„Norime informuoti, kad Seimo narys R.Žemaitaitis savo privačių interesų deklaracijoje nėra nurodęs daug asmenų ir duomenų, dėl kurių jam kyla interesų konfliktas. Tai Seimo nario tėvas, mama ir brolis valdo kelių įmonių akcijas ir šie asmenys deklaracijose nėra nurodyti. Tai UAB „Dervira ir partneriai“ ir UAB „Dervira“, kurios, be kita ko, verčiasi ir kavinių verslu, turi, mūsų žiniomis, mažiausiai dvi kavines. Kaip žinia, Seimo narys R.Žemaitaitis aktyviai dalyvavo svarstant Alkoholio kontrolės įstatymą ir būtent tuos klausimus, kurie buvo susiję su kavinių veiklos apribojimais“, – teigė A.Širinskienė.

Pasak jos, tas dalyvavimas buvo sistemingas, nes Seimo narys ne tik balsavo, bet ir teikė pasiūlymus, aktyviai pasisakė už ribojimų kavinėms netaikymą.

„Šie apribojimai yra, be abejonės, tokie, kurie būtų palietę Seimo nario turtinius interesus, nes jis taip pat yra vienos įmonių, kuri valdo vieną iš kavinių, akcininkas“, – sakė A.Širinskienė.

Pasak jos, R.Žemaitaitis mažų mažiausiai turėjo deklaruoti visus savo interesus ir nusišalinti nuo balsavimų.

A.Širinskienė sako, kad R.Žemaitaičio tėvai ir brolis taip pat turi mediena prekiaujančią įmonę, todėl Seimo narys neturėtų dalyvauti balsuojant dėl Miškų įstatymo pakeitimų.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga nurodė, kad nusišalinti svarstant įstatymų pataisas, leisiančias lengviau atleisti iš ligoninių vadovus iš pareigų, turėjo ir konservatorius Antanas Matulas.

A.Matulas sako nusišalinęs balsuojant dėl įstatymo Seimo salėje, o pats teikęs tik pasiūlymus, aiškiau apibrėžiančius atleidimo priežastis.

„Valstiečiai“ ketina R.Žemaitaičio veiklą skųsti Seimo Etikos ir procedūrų komisijai bei Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai.

Net nelaukiant šių komisijų vertinimų Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis siūlo „tvarkiečiams“ R.Žemaitaitį atšaukti iš Seimo Sveikatos reikalų komiteto.

Jeigu būtų lietęs stacionarias kavines, tai aš būčiau ir nusišalinęs, – sako R.Žemaitaitis.

„Vertinant tuos faktus, kurie buvo paminėti, mūsų frakcija kreipiasi į opozicinės „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos narius iš tikrųjų siūlydama atšaukti savo atstovą R.Žemaitaitį iš tų pareigų, kurias užima, ir iš komiteto narių“, – sakė R.Karbauskis.

Pasak jo, R.Žemaitaičiui pačiam nepasitraukus, jam ketinama reikšti nepasitikėjimą.

A.Širinskienės ir R.Žemaitaičio konfliktas – ne naujiena. Anksčiau Seimo narys yra kreipęsis į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją dėl galimo A.Širinskienės įvykdyto dokumentų klastojimo Seimo komitete. Sprendimo dėl to komisija dar nėra priėmusi.

A.Širinskienė neigia, kad dabartinis jos pranešimas apie R.Žemaitaičio interesus yra kerštas už pastarąjį „tvarkiečio“ veiksmą.

R.Žemaitaitis pabrėžia, kad yra deklaravęs ryšius su abiem įmonėmis ir vadina kaltinimus nesąmone.

„Visiška nesąmonė ir proto neturėjimas“, – kaltinimus vertino jis.

Pasak R.Žemaitaičio, nė viena kavinė, kurią turi jo giminės, neturi paviljono, niekada nėra užsiėmusi lauko prekyba pagal licenciją.

„Kavinių nelietė tas projektas. Jeigu būtų lietęs stacionarias kavines, tai aš būčiau ir nusišalinęs. O lietė tik paviljonus. Paviljonų niekada nėra mūsų šeima turėjusi, nors kavinę turime jau daugiau nei 20 metų“, – sakė R.Žemaitaitis.

Jis pabrėžė, kad balsuodamas dėl galimybės alkoholį išsinešti iš kavinių jis balsavo taip, kad tai būtų draudžiama, ir taip esą pasisakė netgi priešingai savo šeimos verslo interesams.

R.Žemaitaitis sako nė nesvarstantis galimybės trauktis iš Seimo Sveikatos reikalų komiteto, nes savo deklaraciją mano užpildęs tinkamai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius