Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 25

Aiškinamasi, ar Dariui Valiui reikės kreiptis į Seimą dėl Algimanto Salamakino teisinės neliečiamybės atėmimo

Prokurorai aiškinasi, ar generaliniam prokurorui Dariui Valiui reikės kreiptis į parlamentą dėl Seimo nario, socialdemokrato Algimanto Salamakino teisinės neliečiamybės atėmimo, rašo „Lietuvos rytas“.
Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas
Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Socialdemokratui gali būti pareikšti įtarimai dėl buvusio partijos bičiulio, parlamentaro Andriaus Šedžiaus šmeižto.

Vilniaus apygardos teismas paliko galioti žemesnės instancijos teismo nutartį, kuria buvo panaikintas Generalinės prokuratūros sprendimas atsisakyti pradėti A.Salamakino baudžiamąjį persekiojimą.

A.Šedžiaus skundą iš naujo nagrinėjanti prokurorė Vida Ramanauskienė teigė, kad sprendimas bus netrukus: „Abu Seimo nariai turi imunitetą, todėl dabar aiškinamės, ar galime kokius nors veiksmus atlikti nepradėję baudžiamojo proceso, ar iš karto generalinis prokuroras turi kreiptis į Seimą.“

Teismas prokurorus įpareigojo iš naujo įvertinti A.Šedžiaus skundą. Pastarasis į juos kreipėsi, kai A.Salamakinas apkaltino kolegą už parlamentinei veiklai skirtas lėšas pirkus brangių vizitinių kortelių.

A.Šedžius aiškina, kad 250 litų išleido ne vizitinėms kortelėms, bet suvenyrams, kurie buvo išdalyti Šiauliuose vykusios Frankofonijos dienų dalyviams.

Anot parlamentaro, etikos sargų vedlio paskleista tikrovės neatitinkanti informacija žemina jo garbę bei kenkia reputacijai. Iš A.Salamakino jis reikalauja atlyginti neturtinę žalą, kurią įvertino 10 tūkst. litų.

A.Salamakinas teigia nesuprantantis, kaip galima priimti sprendimus neišsiaiškinus visų aplinkybių.

„Mūsų komisija yra atsakinga už parlamentinei veiklai skirtų lėšų kontrolę. Tačiau jau pusę metų iš A.Šedžiaus nesulaukiame informacijos, kam iš tikrųjų jis išleido mokesčių mokėtojų pinigus. Jei jis laiku pateiktų privalomas žinias, prokurorams ir teismams būtų mažiau darbo“, – kalbėjo jis.

Išgirdęs apie jam nepalankų teismo sprendimą, politikas pagrasino imtis atsakomųjų veiksmų: „Jeigu už kalbas pradedama kelti bylas, aš prokurorams apskųsiu A.Šedžių, kuris vienoje televizijos laidoje mane išvadino alkoholiku.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius