Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 21

Akredituotas naujas Italijos gynybos atašė Lietuvai

Akredituotas naujasis Italijos gynybos atašė Lietuvai pulkininkas Stefano Cavaliere, pirmadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).
Stefano Cavaliere
Stefano Cavaliere / A.Pliadžio nuotr.

Su naujomis pareigomis jį pasveikinęs KAM gynybos politikos direktorius Vaidotas Urbelis teigė, kad Lietuvos ir Italijos bendradarbiavimas gynybos srityje auga.

„Lietuvos ir Italijos karinis bendradarbiavimas praeityje buvo pasyvesnis, tai lėmė geografinis atstumas, skirtingi saugumo iššūkiai. Pastaraisiais metais situacija pasikeitė – dabar mūsų bendradarbiavimas yra gerokai suaktyvėjęs. Esame dėkingi italams už nuolatinį dalyvavimą NATO oro policijos misijoje Baltijos šalyse, o taip pat – veiklą NATO pajėgų integravimo vienete ir NATO energetinio saugumo kompetencijos centre Lietuvoje“, – pranešime cituojamas V.Urbelis.

Naujasis Italijos gynybos atašė Lietuvai nuo 1991 metų tarnavo įvairiuose Italijos kariuomenės daliniuose. Pastaraisiais metais jis tarnavo operacinio vadovavimo grandinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius