-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 02 05

Aktyviausi Europos Parlamente – Laima Andrikienė ir Zigmantas Balčytis

Penkerius metus aktyviausiai Europos Parlamente (EP) iš Lietuvoje išrinktų parlamentarų dirbo konservatorė Laima Andrikienė, socialdemokratas Zigmantas Balčytis, buvo girdėti ir socialdemokratės Vilijos Blinkevičiūtės, konservatorės Radvilės Morkūnaitės-Mikulėnienės balsai.
Laima Andrikienė
Laima Andrikienė / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

Pagal EP interneto svetainėje pateikiamą statistiką, nuo 2009 metų liepos iki šių metų sausio didžiausias kalbėtojas EP buvo Z.Balčytis. Užfiksuoti 1244 jo pasisakymai, tačiau iš tiesų jis kalbėjo dešimt kartų mažiau, mat prie pasisakymų priskiriami ir raštu pateikiami, paprastai poros sakinių paaiškinimai dėl balsavimo motyvų.

Realių kalbų Europos Parlamente daugiausia – apie 140 – pasakė L.Andrikienė. R.Morkūnaitė-Mikulėnienė kalbėjo per 120 kartų, V.Blinkevičiūtė – 90, Justas Paleckis – apie 60, Vytautas Landsbergis – apie 40 kartų.

Remiantis statistika, bene mažiausiai EP matomas konservatorius Algirdas Saudargas. Nepaisant to, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai A.Saudargą įrašė pirmuoju kandidatų į Europos Parlamentą sąraše.

L.Andrikienė tarp Lietuvos europarlamentarų buvo ir aktyviausia pasiūlymų EP rezoliucijoms teikėja. Ji buvo 230 pasiūlymų autorė ar bendraautorė. Liberalas Leonidas Donskis pateikė ar prisidėjo prie 167 pasiūlymų, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderis Valdemaras Tomaševskis – 48.

Aktyviausias parlamentinių klausimų pateikėjas šioje EP kadencijoje buvo Z.Balčytis. Europos Komisija, ES Taryba sulaukė beveik pusantro šimto jo klausimų. Jo partijos kolegė V.Blinkevičiūtė pateikė beveik 130 klausimų, „tvarkietis“ Juozas Imbrasas – per 70, L.Andrikienė – beveik 60, J.Paleckis – per 50.

L.Andrikienė ir J.Imbrasas per penkerius metus padarė po du pranešimus. Tai didelės apimties dokumentai, kurie EP rengiami ir svarstomi mažiausiai pusmetį. Po vieną pranešimą pateikė „tvarkietis“ Rolandas Paksas, L.Donskis, J.Paleckis, V.Blinkevičiūtė ir Z.Balčytis.

Remiantis statistika, bene mažiausiai EP matomas konservatorius Algirdas Saudargas. Jis per penkerių metų kadenciją tris kartus kalbėjo, pateikė vieną pasiūlymą rezoliucijai, uždavė šešis klausimus.

Nepaisant to, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai A.Saudargą įrašė pirmuoju kandidatų į Europos Parlamentą sąraše.

Tuo metu socialdemokratus į rinkimus ves aktyviausias jų atstovas EP Z.Balčytis.

Europos Parlamento rinkimai vyks gegužės 25 dieną. Lietuva šįkart rinks nebe 12, o 11 europarlamentarų. Kai kurioms šalims tenkančių parlamentarų skaičius sumažintas dėl Kroatijos įstojimo į Europos Sąjungą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius