Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 02

Algirdas Butkevičius: IAE uždarymo projektų rangovai veikia teisėtai, bet yra atidžiai stebimi

Milijardinės vertės Ignalinos atominės elektrinės (IAE) uždarymo projektuose dalyvaujančios su Rusijos kapitalu susijusios įmonės veikia teisėtai, tačiau jas stebi šalies teisėsaugos institucijos, teigia premjeras. Žiniasklaidai pranešus, kad elektrinę uždarinėjančias įmones taikosi supirkti Rusijos įmonės, Algirdas Butkevičius vis dėlto teigia paprašęs energetikos ministro Roko Masiulio išsiaiškinti situaciją.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Daviau pavedimą energetikos ministrui ir jis yra išsiaiškinęs ir man yra paruošta pažyma, kurioje aiškiai pabrėžta, kad projekto įgyvendinimo rangovai savo nuožiūra gali samdyti bendroves, su kuriomis Ignalinos atominė elektrinė neturi jokių sutartinių įsipareigojimų“, – interviu LRT radijui antradienį sakė premjeras.

Taip jis reagavo į žiniasklaidos informaciją, jog didžiausios vertės IAE uždarymo projektų rangovės – Rusijos energetikos milžinės „Rosatom“ valdomos įmonės „Nukem Technologies“ subrangovę įmonę „Vilstata“ siekia įsigyti Rusijos įmonė.

Anot A.Butkevičiaus, IAE uždarymo projekto rangovus taip pat stebi šalies teisėsaugos institucijos.

„Visos rangovinės ir subrangovinės organizacijos, įgyvendinančios (IAE-BNS) eksploatavimo nutraukimo projektus, privalo atitikti ir atitinka Lietuvos įstatymuose nustatytus reikalavimus. Mes apie šitą objektą nuolat gauname informaciją iš teisėsaugos institucijų ir jie tikrai smulkiai aprašo, kas ką veikia, kas ką daro. Bet kad būtų prieštaravimai mūsų įstatymams, jie to nepažymi. Jei būtų tam tikri neatitikimai Lietuvoje galiojantiems įstatymams, mes iškart imtumėmės priemonių“, – teigė A.Butkevičius.

IAE teigimu, „Nukem Technologies“ užtikrino, kad vidinės problemos subrangovės „Vilstatos“ valdymo organuose jokios įtakos projektų įgyvendinimo eigai neturės ir ateityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius