-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 14

Algirdas Butkevičius prezidentei duoda savaitę naujam švietimo ir mokslo ministrui paskirti

Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius ketvirtadienį Seime vykusioje Vyriausybės valandoje vėl buvo priverstas aiškintis dėl užsitęsusio skandalo dėl švietimo ir mokslo ministro. Tačiau A.Butkevičius atrėžė griežtai – ministras kitą savaitę bus paskirtas, kad ir ką besakytų prezidentė.
 D.Grybauskaitė ir A.Butkevičius
Frontui. D.Grybauskaitė ir A.Butkevičius

Opozicija teiravosi, kaip premjeras vertina susidariusią suirutę ir kodėl išvis teikė Darbo partijos nario, Seimo vicepirmininko Vydo Gedvilo kandidatūrą, jei žinojo, kad prezidentė jo nepaskirs. Konservatorius Jurgis Razma net suabejojo, gal tokiu būdu socialdemokratai nutarė patys perimti Švietimo ir mokslo ministerijos valdymą, mat laikinai šiai ministerijai vadovauja socialdemokratas teisingumo ministras Juozas Bernatonis.

Tačiau premjeras tikino, kad neprivalėjo atsižvelgti į prezidentės nuomonę.

„Jums patarčiau pasiskaityt Konstituciją. Tikriausiai pas mus yra parlamentinė valstybė. Konstitucijoje yra aiškiai apibrėžtos kompetencijos. Noriu labai aiškiai pasakyti, kad kabineto narius aš pasirenku. Ta procedūra buvo aiškiai atlikta“, – sakė jis.

Man yra visiškai nesuprantama, kai iš ryto būna pažyma su vienu turiniu, o po kurio laiko ateina pažyma su iš dalies kitokiu turiniu, – pareiškė nuomonės keitimu garsėjantis A.Butkevičius.

Pats garsėjantis nuomonės keitimu šįkart A.Butkevičius pasipiktino, kad Specialiųjų tyrimų tarnyba nesugebėjo visko, ką žino apie V.Gedvilą, surašyti iškart, o pateikė papildomos informacijos.

„Man yra visiškai nesuprantama, kai iš ryto būna pažyma su vienu turiniu, o po kurio laiko ateina pažyma su iš dalies kitokiu turiniu. Manau, kad šitos procedūros neužsitęsė. Manau, kad tai bus labai gera pamoka žiūrint į ateitį, nes aš negaliu atskleisti tų pažymų turinio, bet jeigu įvertinti, kas buvo sakoma apie ankstesnės Vyriausybės, kai kuriuos ministrus, tai nežinau, kaip būtų galima lyginti tas, kas yra šiuo metu aprašyta. Anksčiau būtų galima sakyti, kad buvo tikrai kriminaliniai nusikaltimai, kurie tikrai būdavo labai aiškūs, akivaizdūs ir šiuo metu yra jie sprendžiami, lyginant su ta kita turima informacija“, – aiškino premjeras.

Duoda savaitę

Galiausiai A.Butkevičius patikino, kad kitą savaitę švietimo ir mokslo ministras bus paskirtas, nors prasitarė, kad dar nė nežino, ką Darbo partija į šias pareigas pasiūlys.

„Aš tikiuosi, kad rytoj Darbo partijos vadovybė pateiks kandidatą. Manau, kad per trumpą laikotarpį bus gauta pažyma iš STT, bus atliktas patikrinimas ir po to bus teikimas prezidentei, kad būtų išleistas dekretas dėl naujo ministro būsimos priesaikos davimo Seime ir pareigų ėjimo. Tikiuosi, kad per ateinančią savaitę viskas išsispręs“, – teigė premjeras.

Remdamasi STT informacija, D.Grybauskaitė praėjusią savaitę nepatenkino V.Gedvilo kandidatūros į ministrus, nors premjerui šis kandidatas patiko.

Trečiadienį V.Gedvilas pareiškė atsiimantis savo kandidatūrą, o Darbo partija vietoj jo pasirinko kitą kandidatą. Kas jis, kol kas neviešinama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius