Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 01 28

Alytaus vicemeru paskirtas P.Labukas, administracijai vadovaus O.Balevičiūtė

Alytaus miesto savivaldybės taryba vicemeru ketvirtadienį paskyrė konservatorių Povilą Labuką, administracijai vadovaus socialdemokratė Ona Balevičiūtė.
Ona Balevičiūtė ir Povilas Labukas
Ona Balevičiūtė ir Povilas Labukas / 15min koliažas

Už pastarosios kandidatūrą balsavo 17 tarybos narių, penki balsavo prieš. Konservatoriaus P.Labuko kandidatūrą palaikė 18 tarybos narių, du buvo prieš.

P.Labukas yra dirbęs buvusios Europos Parlamento narės, dabartinės Seimo narės Laimos Liucijos Andrikienės padėjėju. Jis yra Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos Alytaus regiono koordinatorius, Alytaus ekonomikos ir verslo akademijos įkūrėjas, Alytaus miesto savivaldybės jaunimo reikalų tarybos pirmininkas.

O.Balevičiūtė jau yra ėjusi miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas, buvo Vyriausybės atstove Alytaus apskrityje, Alytaus apskrities viršininko pavaduotoja.

Savivaldybės administracija nuolatinio vadovo neturėjo nuo gruodžio vidurio, kai mirė tuometis direktorius, socialdemokratas Jurgis Krasnickas.

Antro vicemero postas laisvas nuo pernai rugsėjo, kai taryba dėl nepasitikėjimo atleido tuometį vicemerą, konservatorių Šarūną Klėgerį.

Jo atleidimo siekė tarybos nariai Česlovas Daugėla, Gintautas Andriuškevičius, Vilma Krušnienė, Valė Gibienė, Vilija Ramanauskienė, Vytautas Jastremskas, Tomas Pačėsas, Valerijus Vencius ir dar taryboje buvęs Valdemaras Chomičius.

Lapkritį buvo bandyta atleisti ir vicemerę, socialdemokratę Jurgitą Šukevičienę, taip pat mero patarėjus Agnę Čeplinskienę ir Aurelijų Jaruševičių.

Tuo metu taryba J.Šukevičienę paliko pareigose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius