-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 28

Andriaus Kubiliaus sūnus traukiasi iš „Modus grupės“ stebėtojų tarybos

Ketvirtadienį Seimo nario Andriaus Kubiliaus sūnus Vytautas Kubilius nusprendė trauktis iš „Modus grupės“ stebėtojų tarybos ir jos pirmininkui išsiuntė pareiškimą.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Tenka apgailestauti, kad dėl to, jog esu politikas, eilinį kartą kenčia sūnus. Pritariau jo žingsniui, nes kito kelio, kaip sustabdyti pradėtą purviną kampaniją, nėra. Padorumas valdantiesiems nėra būdinga vertybė“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas A.Kubilius.

Parlamentaras taip pat teigia primenantis Ramūnui Karbauskiui savo pateiktą siūlymą abiem „išsitirti“ Seimo Nacionaliniame saugumo ir gynybos komitete (NSGK).

„R.Karbauskis galėtų atsakyti į klausimus apie jo verslo ryšius su Kremliui artimais oligarchais: trąšų verslo magnatu V.Kantoru ir „Rosstselmaš“ savininku K.Babkinu, 2014 metais finansavusiu Krymo okupaciją, o A.Kubilius atsakytų į R.Karbauskio viešai išsakytus kaltinimus dėl tariamų A.Kubiliaus verslo ryšių su A.Lukašenka ir jam artimais Kremliaus oligarchais“, – rašoma pranešime žiniasklaidai.

Ketvirtadienį „valstietė“ Agnė Širinskienė pateikė siūlymą šalinti konservatorių A.Kubilių iš specialiosios Seimo komisijos, tiriančios, ar pradėti apkaltą Socialdemokratų darbo frakcijos nariui Artūrui Skardžiui.

A.Širinskienė sako, kad tapęs bendrovės „Modus grupės“ stebėtojų tarybos nariu A.Kubiliaus sūnus turi interesų Baltarusijoje, todėl A.Kubilius neturėtų dirbti A.Skardžiaus, kaltinamo taip pat turint interesų šioje kaimyninėje šalyje, apkaltos komisijoje.

Pats A.Kubilius anksčiau yra teigęs, kad tapęs „Modus Grupės“ stebėtojų tarybos nariu sūnus neįgijo interesų Baltarusijoje.

Specialioji Seimo komisija tiria, ar pradėti apkaltą Socialdemokratų darbo frakcijos nariui A.Skardžiui. Anksčiau Seimo Antikorupcijos komisija konstatavo, kad parlamentaras, rūpindamasis atsinaujinančių išteklių ūkiu, galėjo supainioti viešus ir privačius interesus.

2017 metų birželį STT po žiniasklaidos pranešimų grupei Seimo narių prašant pradėjo ikiteisminį tyrimą, ar A.Skardžius nepadarė korupcinių nusikaltimų, dalyvaudamas svarstant teisės aktus dėl vėjo energetikos, kai tuo pat metu nuomojo žemės sklypus šiam verslui plėtoti. STT yra pranešusi, kad įtarimai niekam nėra pareikšti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius