-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 13

Andrius Kubilius apie socialdemokratus, kurie vilkina Viktoro Uspaskicho neliečiamybės atėmimą: pigiai parsiduodate

Seimas antradienį nesvarstys nutarimo projekto, kuriuo laikinoji komisija, kuri sprendžia dėl Darbo partijos įkūrėjo Viktoro Uspaskicho teisinės neliečiamybės, būtų įpareigota darbą baigti iki penktadienio. „Darbiečių“ dvasinio vadovo neliečiamybės klausimas Seime vilkinamas ištisus mėnesius.
Viktoras Uspaskichas teisme
Viktoras Uspaskichas teisme / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Seimas antradienį turėjo pratęsti „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos seniūno Petro Gražulio vadovaujamos komisijos darbą. P.Gražulis anksčiau yra sakęs, kad komisijai turėtų būti leista dirbti dar ilgiau, nes ji nespės susirinkti dėl rinkimų į Europos Parlamentą.

V.Uspaskicho teisinės neliečiamybės klausimas yra vilkinamas mėnesių mėnesiais.

Socialdemokratų pritarimas rodo, kokią kainą socialdemokratai nori mokėti už paramą Zigmantui Balčyčiui. Pigiai parsiduodate, – sakė A.Kubilius.

Pradžioje Seimo pirmininkė, ištikima V.Uspaskicho bendražybė Loreta Graužinienė rasdavo priežasčių neįtraukti šio klausimo į darbotvarkę. Galiausiai sukūrus komisiją estafetę iš L.Graužinienės perėmė P.Gražulis.

Jis ir kiti laikinojoje komisijoje dirbantys valdantieji nusprendė kreiptis į eilę institucijų su įvairiais prašymais, tiesiogiai nesusijusiais su sprendžiamu klausimu.

Antradienį opozicijos lyderis Andrius Kubilius pasipiktino, kad nutarimo projektą iš darbotvarkės išbraukė seiūnų sueiga: „Socialdemokratų pritarimas rodo, kokią kainą socialdemokratai nori mokėti už paramą Zigmantui Balčyčiui. Pigiai parsiduodate“.

Jam antrino ir Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis, sakydamas, kad rinkiminiai žaidimai socialdemokratams garbės nedaro.

Darbo partijos įkūrėjui gresia baudžiamoji atsakomybė už teismo įžeidimą.

Pernai liepą grįžęs iš užsienio jis, kalbėdamas apie Vilnius apygardos teismo sprendimą Darbo partijos juodosios buhalterijos byloje,  oro uoste 15min.lt žurnalistei pareiškė: „Tiesiai šviesiai kalbu – jie yra nusikaltėliai priimdami tokius sprendimus. Tegu jie mane apskundžia. Jie pabijos, jie bailiai, jie nesavarankiški“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius