Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 12

Anglijoje verslą įkūrusi emigrantė Agnė Milukaitė: „Lietuviai moka dalintis“

Startuolį „Cycleland“ Oksforde įkūrusi 27-erių Agnė Milukaitė verslininke savęs nevadina. Mokslus JAV bei prestižiniu laikomame Oksfordo universitete baigusi lietuvė siūlo žmonėms dalintis savo dviračiais, kad ir kuriame pasaulio kampelyje jie bebūtų. Jauna moteris tiki dalinimosi ekonomika ir tvirtina pirmiausia norinti padėti žmonėms keliauti, o apie pelną galvosianti vėliau.
Agnė Milukaitė
Agnė Milukaitė / Nuotr. iš asmeninio archyvo

– Gyvenote Lietuvoje, studijavote bei dirbote JAV, kokie vėjai atpūtė į Jungtinę Karalystę?

– Prieš trejus metus atvykau į Oksfordą studijuoti magistrantūros, besimokydama susidomėjau dalinimosi ekonomika ir verslo startuoliais, plėtojančiais socialinę gerovę. Norėjau pati įkurti verslą, tačiau pirma reikėjo įgyti patirties, todėl Kalifornijoje įsidarbinau robotikos įmonėje. Ten buvo labai gerai, tačiau pasiilgau Europos. Jungtinės Karalystės įstatymai palankūs jauniems verslininkams, todėl būtent čia nusprendžiau kurti „Cycleland“.

–  Ar nekilo mintis kurti startuolį Amerikoje?

– Galvojau, tačiau mane labai traukė Europa. Čia dalinimosi ekonomika, mano manymu, vystosi sparčiau. Žmonės gyvena arčiau vieni kitų, tad komunikuoti jiems daug paprasčiau nei JAV. Oksforde ir savo idėją įgyvendinti lengviau, mat čia yra universitetas, žmonės atvyksta mokytis, nemažai turistų, tikiu, kad galiu jiems padėti ir palengvinti keliones.

Šiuo metu daug pasaulio miestų investuoja į dviračius bei dviratininkus, kad pakeistų infrastruktūrą. 

– Kodėl dviračiai?

– Mūsų kelionės į darbą, į mokyklą ar po miestą užima nemažai laiko, tad manau, kad dalinimasis dviračiais turi daug potencialo.

Dviračiai apskritai yra geras dalykas. Pirmiausia jais važinėti sveika, taip pat mažinamos spūstys gatvėse, be to, keliaujant dviračiais nereikia stovėti spūstyse, turistams patogiau patekti į vietas, kurios nepasiekiamos automobiliu ar traukiniu.

Šiuo metu daug pasaulio miestų investuoja į dviračius bei dviratininkus, kad pakeistų infrastruktūrą. Savivaldybės siūlo dviračių nuomą ir keičia kelius, pritaiko juos dviratininkams. Pavyzdžiui, Paryžiuje, Londone, Berklyje – visur yra gatvės dalių, skirtų tik dviračiams, dviratininkų alėjos. Manau, dviračiai gali pakeisti mūsų gyvenimus į gera. Noriu daryti tai, kuo besąlygiškai tikiu, ir padėti žmonėms.

– Kaip veikia jūsų įkurta svetainė?

– Pirma reikia užsiregistruoti, nufotografavus savo dviratį įkelti nuotrauką į svetainę ir laukti, kol atsiras žmogus, norintis jį išsinuomoti. Taip pat vartotojas gali pats išsinuomoti. Kol kas naudojimasis svetaine – nemokamas. Kai kurie vartotojai išnuomoja savo dviračius labai pigiai, kiti – brangiau, tačiau iš esmės ši paslauga gana pigi. Žmonės sandorius sudaro tarpusavyje.

A. Milukaitė verslą įkūrė norėdama padėti žmonėms keliauti.
Agnė Milukaitė verslą įkūrė norėdama padėti žmonėms keliauti.

– Ar vartotojai, besidalinantys savo daiktais, apdrausti nuo jų sugadinimo?

– Kol kas svetainė – nauja, tad draudimo dar neturiu, vartotojas yra visiškai atsakingas už išsinuomotą dviratį. Aš patariu vartotojams imti užstatą arba, pavyzdžiui, nuomininko pasą. Planuoju netrukus įsigyti draudimą visiems nuomojamiems dviračiams.

Įsisiūbavus dalinimosi ekonomikai draudimo bendrovės turi specialius pasiūlymus būtent šios srities įmonėms. Kalbėjausi su keletu draudėjų ir šiuo metu renku daugiau informacijos bei ieškau tinkamiausio pasiūlymo „Cycleland“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius