-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 02 12

Ant konteinerių atsiradę įspėjimai apie kilsiančias kainas – tik rinkiminės kovos?

Vilniaus miesto savivaldybė socialiniuose tinkluose išplatino informaciją, kad ant mišrių komunalinių atliekų konteinerių atsiradę lipdukai su įspėjimu apie 50 proc. kilsiančias kainas yra klaidinantys. Esą jų tikrai neišklijavo savivaldybė, o kas tai padarė, dabar aiškinamasi.
Konteineris su lipduku
Konteineris su lipduku / Nuotrauka iš Vilniaus miesto savivaldybės „Facebook“

„Atliekų išvežimas vilniečiams šiais metais brangs 50 proc.“, – tokie lipdukai su oficialiu Vilniaus ženkliuku ir parašu „Vilniaus miesto savivaldybė“ pasirodė ant kai kurių sostinės atliekų konteinerių.

Savivaldybė netruko sureaguoti. „Vilniaus miesto savivaldybė atkreipia dėmesį, kad mieste išklijuoti lipdukai neva savivaldybės vardu su klaidinančia informacija. Dėl melagingos informacijos paskleidimo savivaldybė kreipsis į teisėsaugos institucijas“, – savo paskyroje feisbuke paskelbė savivaldybė.

Atliekų išvežimas vilniečiams šiais metais brangs 50 proc., – tokie lipdukai išklijuoti ant sostinės atliekų konteinerių.

Taip pat prašoma, kad gyventojai, matę, kas užklijavo vienoje ar kitoje miesto vietoje tokius lipdukus, praneštų apie tai policijai bendruoju pagalbos telefonu 112.

„Savivaldybė taip pat kreipiasi į daugiabučių namų savininkų bendrijas, prašydama pasidalinti prie konteinerių esančių vaizdo kamerų įrašais“, – teigiama pranešime.

Jeigu tokie įrašai yra ir juose bus matomi šį veiksmą atlikę asmenys, jiems gali tekti atsakyti ne tik už melagingos informacijos išplatinimą, bet ir svetimo turto gadinimą.

Neoficialiai kalbama, kad taip galbūt galėjo pasielgti dabartinio sostinės vadovo ir valdančiųjų oponentai. Tačiau kol kas įrodymų nepateikiama.

Praeitą savaitę apie tai, kad atliekų surinkimo paslauga vilniečiams brangs, prabilo Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) frakcijos Vilniaus taryboje seniūnas Žilvinas Šilgalis. Jo teigimu, atliekų surinkimą koordinuojanti savivaldybės įmonė „Vilniaus atliekų surinkimo administratorius“ (VASA) nesurenka numatytų pajamų, todėl rinkliavos neabejotinai didės. Vilniaus savivaldybė tai neigia, nors pripažįsta, kad VASA pernai numatytos sumos nesurinko ir dalį jos išlaidų teks dengti iš miesto biudžeto lėšų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius