Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 07 06

Ant Palangos jūros tilto Tautišką giesmę giedojo tūkstantinė minia

Šventinius Valstybės (Karaliaus Mindaugo karūnavimo) dienos renginius Palangoje, kaip ir visoje Lietuvoje vainikavo Tautiška giesmė. Kurorte ji skambėjo įvairiose vietose, tačiau garsiausiai, pritariant jūros bangų mūšai, ant tilto. Čia susirinko tūkstantinė minia. Tiesa, viskas vyko gana chaotiškai, todėl dalis žmonių net nesuprato, kad jau atėjo laikas giedoti himną.
Tautiška giesmė ant jūros tilto
Tautiška giesmė ant jūros tilto / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šiemet visame pasaulyje lietuviai himną gieda vienu metu – 21 val. Lietuvos laiku. Tikimasi, kad šimtmečio Tautišką giesmę giedoti susiburs 4 mln. lietuvių visame pasaulyje, tokį ambicingą tikslą išsikėlė šios iniciatyvos sumanytojai.

Tautiška giesmė buvo giedama visur – žmonės raginti tiesiog burtis ir giedoti kartu. Himnas nuvilnijo ir per Dainų šventės dainų dieną Vilniaus Vingio parke.

Palanga taip pat net aidėjo nuo Tautiškos giesmės. Šventinių renginių organizatoriai pajūrio kurorte iš anksto visus kvietė net į kelias vietas, kur buvo giedamas himnas.

Ant Birutės kalno vyko tautos vienijimo sąšauka „Piliakalnių šviesa“, kurios metu giedotas ir himnas.

Taip pat Tautiška giesmė nuskambėjo Grafų Tiškevičių alėjoje, Jūratės ir Kastyčio skvere, o pritariant Baltijos jūros bangų mūšai – ir ant jūros tilto.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Tautiška giesmė ant jūros tilto
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Tautiška giesmė ant jūros tilto

Čia susirinko daugybė žmonių, tūkstantinė minia stovėjo ant paties tilto, jo prieigose, paplūdimyje. Tačiau 21 valandai artėjant niekas žmonių neįspėjo, kad tuoj tuoj jau pasigirs himno garsai, todėl prasidėjus Tautiškai giesmei dalis žmonių nespėjo įsitraukti į giedojimą nuo pirmųjų akordų.

Sugiedoję himną žmonės liko laukti dar vieno renginio, turėjusio prasidėti 19 val., bet dėl rūko nukelto į 21.30 val., galiausiai jis iš viso atidėtas iki šeštadienio vidurdienio.

Čia turėjo vykti akrobatinio skraidymo flotilės „The Flying Bulls“ pasirodymas virš Jūros tilto. „Skraidančių bulių“ lėktuvai turėjo pakilti iš Klaipėdos ir žiūrovams pademonstruoti per 30 akrobatinių figūrų. Planuota, kad pasirodymo metu pilotai nuskris apie 70 kilometrų.

Iš vieno lėktuvo turėjo iššokti pasaulinė parašiutizmo žvaigždė Dani Romanas, kuris savo pasirodymu taip pat sveikins Lietuvą su Valstybės diena.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius