Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 19

Ant universiteto Kaune stogo – be jokių apsaugų: skaudūs nutikimai nepamoko

Darbo vietoje patirtų nelaimių Lietuvoje – netrūksta. Štai neseniai vienas darbdavys buvo nuteistas už tai, kad neužtikrino darbų saugos statybvietėje – žuvo vienas darbuotojas. Tačiau kad ir kiek skaudžių nutikimų įvyktų, ne visus jie pamoko saugoti save ir savo sveikatą. Rugsėjo 18 dieną kaunietis Julius ant Vytauto Didžiojo universiteto pastato užfiksavo be apsaugų dirbantį vyrą.
VDU darbuotojas ant stogo dirbo be apsaugų
VDU darbuotojas ant stogo dirbo be apsaugų / Skaitytojo Juliaus nuotr. koliažas

„Kaunas tvarkosi. Savivaldybės įmonės darbuotojai tvarko latakus. Neklauskit po to, kaip atsitinka nelaimingi atsitikimai darbe“, – sarkastiškai savo feisbuko paskyroje rėžė Julius, kartu patalpinęs ir keletą nuotraukų.

Skaitytojo Juliaus nuotr./VDU darbuotojas ant pastato stogo darbavosi be jokių apsaugų
Skaitytojo Juliaus nuotr./VDU darbuotojas ant pastato stogo darbavosi be jokių apsaugų

Jos buvo užfiksuotos rugsėjo 18-ąją, apie vidurdienį. Darbininkas, kuris, kaip paaiškėjo vėliau – ne Kauno miesto savivaldybės darbuotojas, be apsaugų plušo ant K.Donelaičio g. 58-uoju numeriu pažymėto pastato. Šis priklauso Vytauto Didžiojo universitetui.

Universiteto atstovė spaudai Ina Žurkuvienė 15min informavo, kad nuotraukose matomas žmogus – universiteto darbuotojas. Latakų, kaip teigė kaunietis Julius, jis nevalė, – užsikėlė patikrinti konkrečią stogo dangos vietą.

„Keldamasis bokštelyje, kuris priklauso universitetui, jis laikėsi visų saugumo reikalavimų ir buvo prisisegęs diržus. Tačiau tam tikru momentu darbuotojas trumpam atsisegė diržus. Tuo metu ir buvo padarytos nuotraukos. Su darbuotoju ir jo vadovu buvo susisiekta – susitikimo metu jie buvo informuoti, kad saugumo reikalavimų privaloma laikytis visais atvejais“, – teigė I.Žurkuvienė.

15min paprašė situaciją įvertinti ir Valstybinę darbo inspekciją (VDI). Pasak šios įstaigos patarėjos komunikacijai Jurgitos Kažukauskaitės-Sarnickienės, informacija perduota VDI Kauno skyriaus darbo inspektoriams.

Skaitytojo Juliaus nuotr./VDU darbuotojas ant pastato stogo darbavosi be jokių apsaugų
Skaitytojo Juliaus nuotr./VDU darbuotojas ant pastato stogo darbavosi be jokių apsaugų

„Tokių nuotraukų sulaukiame neretai. Tačiau dažnai tokie pažeidimai vyksta trumpą laiką, todėl jų nustatymas gana sudėtingas. Be to, pritrūksta informacijos, kurioje vietoje vyksta nesaugūs darbai, kokios įmonės darbuotojai dirba“, – patikino Jurgita Kažukauskaitė-Sarnickienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius