Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 26

Antanas Guoga galvoja Vilniaus mero posto siekti su „valstiečių“ vėliava

Europarlamentaras Antanas Guoga leidžia suprasti galintis tapti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) kandidatu Vilniaus miesto mero rinkimuose. Anot politiko, jo pavardė skambėjo pirmadienį LVŽS Vilniaus skyriui kalbantis apie būsimus kandidatus. „Valstiečių“ Vilniaus skyriaus pirmininkas Virginijus Sinkevičius 15min neišdavė, ar A.Guoga bus tarp kandidatų – jis tikino, kad apie tai kalbėti anksti. Galutinį sprendimą sostinės „valstiečiai“ dėl kandidato priims po mėnesio.
Antanas Guoga
Antanas Guoga / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Iš Liberalų sąjūdžio pasitraukęs politikas pastaraisiais mėnesiais dažnai rodėsi LVŽS grietinėlės apsuptyje – dalyvavo LVŽS vasaros sąskrydyje, pozavo su premjeru Sauliumi Skverneliu, vyko į susitikimą su Seimo pirmininku Viktoru Pranckiečiu ir vis nepamiršdavo pabrėžti, kaip vertina šios valdžios nuveiktus darbus.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Viktoras Pranckietis ir Antanas Guoga
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Viktoras Pranckietis ir Antanas Guoga

Stebint visa tai darėsi akivaizdu, kad A.Guoga taip elgiasi ne be reikalo.

Tačiau pasklidusias kalbas, kad jis gali būti šios partijos kandidatu kuriuose nors rinkimuose, kurių kitąmet vyks net treji, A.Guoga bandydavo nutildyti patikindamas, jog nėra iki galo apsisprendęs, ar apskritai liks politikoje.

Tačiau dabar A.Guoga – nebe toks kategoriškas.

Sauliaus Čirbos nuotr./Antanas Guoga ir Ramūnas Karbauskis
Sauliaus Čirbos nuotr./Antanas Guoga ir Ramūnas Karbauskis

Kalbėdamas su 15min antradienį A.Guoga sakė, jog LVŽS Vilniaus skyrius jį jau mini kaip galimą kandidatą.

Esu informuotas, kad „valstiečių“ Vilniaus skyrius vakar svarstė tą galimybę, kad galėčiau būti vienas iš tų keliamų kandidatų.

„Esu informuotas, kad „valstiečių“ Vilniaus skyrius vakar svarstė tą galimybę, kad galėčiau būti vienas iš tų keliamų kandidatų būtent iš Vilniaus skyriaus. Bet matėme, kaip ir konservatoriai kėlė žmones, žmonės turi sutikti. Taip pat čia būtų. Reikia sulaukti visų kandidatų, kuriuos skyrius gali iškelti iš to pačio Vilniaus skyriaus, mes tada svarstytume, ar verta kandidatuoti. Aišku, man labai malonu, kad apie mane kalba. Bet tikrai pats nesu nusprendęs dėl savo tolimesnio dalyvavimo politikoje apskritai“, – kalbėjo jis.

A.Guoga sakė bendraujantis su premjeru, ministrais, taip pat ir su ūkio ministru V.Sinkevičiumi, kuris vadovauja LVŽS Vilniaus skyriui.

„Labai normalu, kad mes kalbame. Ir aš manau, kad tas meras, kuris būtų keltas Vyriausybės narių, premjero, turėtų daugiausiai galimybių veikti vilniečių naudai. Tai, be abejo, reiktų svarstyti tokį variantą. Nes tu vis tiek galvoji, ar tu tikrai gali nuveikti daugiau negu dabartinė savivalda, ar tu turi geresnių ryšių su politikais, kurie priima labai svarbius sprendimus Vilniaus miestui. Ir taip atrodo šiai dienai, kad aš esu toje įtakos zonoje ir tikrai galiu būti vertingas, dėl to reikia labai rimtai tą svarstyti. Ir čia būtų toks asmeninis iššūkis, manau, kad ta politinė patirtis jau yra truputį susikaupusi ir tas variantas yra labai svarstytinas ir gal net įmanomas“, – sakė A.Guoga.

Ir čia būtų toks asmeninis iššūkis, manau, kad ta politinė patirtis jau yra truputį susikaupusi ir tas variantas yra labai svarstytinas ir gal net įmanomas.

Paklaustas, kada galutinai nuspręs, europarlamentaras teigė, jog reikia sulaukti, ką nuspręs „valstiečių“ Vilniaus skyrius.

„Dabar turime sulaukti Vilniaus skyriaus sprendimo, ką matys tarp kandidatų, tada būtų prisistatymas kandidatų ir balsavimas, spręsis iki spalio galo. Reikia apsispręsti, kaip ir visiems kitiems kandidatams, matėme, kad daug kas pranešė, ar dalyvauja, ar nedalyvauja, tai aš esu tokioje pačioje dabar stadijoje, kad laukime. Sprendimų metas, reikia pasitarti ir su šeima, kokia bus apskritai visa situacija Lietuvoje. Ką siūlys be jų – reikia V.Sinkevičiaus paklausti, ką dar siūlo. Tikiuosi, kad tikrai bus nemažai kandidatų, kurie galėtų prikelti Vilnių, kad būtų ta konkurencija su Kaunu rimtesnė, ir kad Vilnius pagaliau taptų tarptautinis miestas“, – kalbėjo jis.

Politikas pokalbyje su 15min pakartojo ką ir sakė anksčiau – dalyvavimo rinkimuose į Europos Parlamentą jo planuose nėra.

V.Sinkevičius: kandidatus dar tik kelsime

Antradienį 15min paklaustas, ar iš tiesų LVŽS Vilniaus skyrius svarstė A.Guogos kandidatūrą, skyriaus pirmininkas V.Sinkevičius tai paneigė.

Jo teigimu, pirmadienį skyrius tik nusistatė tvarką, kaip vyks skyriaus kandidatų kėlimas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Virginijus Sinkevičius
Luko Balandžio / 15min nuotr./Virginijus Sinkevičius

Anot jo, skyriaus nariai kandidatūras turės pateikti iki spalio 18 dienos – siūlyti galima ne tik partijos narius.

„Kadangi siūlymų gali būti įvairių, kai kurie žmonės galbūt nesutiks, spalio 25 dieną paskelbsime galutinį sąrašą tų, kurie sutiktų atstovauti LVŽS Vilniaus skyriui miesto mero rinkimuose“, – sakė jis.

Jei bus ne vienas kandidatas, spalio 30 dieną įvyks kandidatų debatai, o po jų – skyriaus balsavimas, kuriame bus apsispręsta galutinai.

„Jūs jo paklauskit“, – sakė V.Sinkevičius, paklaustas, kodėl A.Guoga teigia, kad skyriuje buvo minimas kaip galimas kandidatas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Viktoras Pranckietis ir Antanas Guoga
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Viktoras Pranckietis ir Antanas Guoga

V.Sinkevičius pabrėžė, jog pirmadienį esą apie jokius konkrečius asmenis, kurie galėtų būti keliami kandidatais, skyriuje pokalbio nebuvo.

Ką pats kels kandidatu, V.Sinkevičius žadėjo atskleisti tik po visuotinio skyriaus susirinkimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius