Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 14

Antanas Vinkus jį pašalinusiems LSDP nariams: kada nors jūs ištaisysit šitą klaidą

Šeštadienį Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) tarybos iš partijos pašalintas Antanas Vinkus buvusiems bendražygiams pareiškė, kad jie daro klaidą. A.Vinkus į pašalinimą reagavo emocingai ir prašė susisiekti su juo, jei bus reikalingas.
Antanas Vinkus
Antanas Vinkus / Luko Balandžio / 15min nuotr.

124 partiečiai pasisakė už jo pašalinimą, 38 balsavo prieš, vienas biuletenis rastas sugadintas.

Po balsavimo A.Vinkus užlipo į tribūną ir pareiškė niekada gyvenime nesivaikęs jokių postų: „Didžiausias postas – laimė ir meilė šeimoje, aš 46 metus myliu savo žmoną ir tai mano jėga. Tai mano jėga!“

A.Vinkus tęsė, kad postai ateina ir praeina, bet „aukščiausias postas įvairiose valstybinėse struktūrose – būk žmogumi, ir žmonėmis bus kiti.“

Jeigu būsiu reikalingas – dieną naktį skambinkit.

„Ir paskutinis: šioj žemėj kiekvieno mūs keliai skirtingi, šiam pasauly meilės, laimės ir kančios ne po lygiai visiems. Šioj žemėj mes esam tik tiek reikalingi, kiek reikalingi vieni kitiems, jeigu būsiu reikalingas – dieną naktį skambinkit, jeigu būsiu reikalingas – visada kvieskit, pasiruošęs padėt žmogui, nes aš kito gyvenimo kelio savo kelyje nemačiau“, – kalbėjo jis.

A.Vinkaus sakinį, kad pareiškimą nori baigti šiais žodžiais, nutraukė kažkieno iš salės mesta replika: „Amen“.

Tai dar labiau sujaudino buvusį socialdemokratą.

„Amen nesakysiu, galit nesityčiot, dar leiskit... Išklausykit nors padoriai. Amen jums kas nors pasakys, bet neminim šito. Noriu pasakyti taip: suklysti yra žmogiška, bet klaidą ištaisyti yra dieviška. Aš manau, kad kada nors jūs ištaisysit šitą klaidą. Stiprybės jums, ir tarnaukit Lietuvai tėvynei kaip ir mes visi“, – tokiais žodžiais A.Vinkus atsisveikino su partija.

Vėliau jis žurnalistams teigė labai branginantis rinkėjų, kurie balsavo už jį pastaruosiuose Seimo rinkimuose, pasitikėjimą.

„Ne statutas koreguoja žmogaus gyvenimą, o gyvenimas gali koreguoti statutą, ir aš lieku ištikimas žmonių poreikiams, viltims“, – nuoskaudos neslėpė jis.

Paprašytas pasakyti, ką mano apie A.Vinkaus pašalinimą, LSDP pirmininkas Gintautas Paluckas teigė, kad susidariusią situaciją lėmė tai, jog individualumas buvo paėmęs viršų partijos sprendimams.

„Tai leis partijai tiesiog atsistoti ant kojų, nes vidinės struktūros, disciplina leidžia įgyvendinti politinius prioritetus. Taip kad nuo to socialdemokratai atsispyrė. Aš manau, kad nuo šios dienos jie tik stiprės“, – kalbėjo jis.

Prieš šeštadienį vykusį LSDP tarybos posėdį 8 partijos maištininkai pareiškė išeinantys iš politinės jėgos savo noru, bet sugrįšiantys po dviejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius