-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 04 29 /19:32

Antavilių pensionate koronavirusas nustatytas 11 globotinių ir trims darbuotojams

Vilniuje, Antavilių pensionate, koronavirusu užsikrėtė 11 globotinių ir trys darbuotojai, patvirtino Nacionalinis visuomenės sveikatos centras. Prieš tai buvo skelbta, jog Antavilių pensionate koronavirusas trečiadienį nustatytas dar šešiems globotiniams. Visi jie vyresni nei 80 metų ir gyveno tame pačiame skyriuje, kaip žmogus, kuriam COVID-19 diagnozuotas antradienį. Išvis šiuo metu įstaigoje fiksuoti 9 ligos atvejai, 15min pranešė pensionato direktoriaus pavaduotoja Birutė Šarakauskienė.
Antavilių pensionatas
Antavilių pensionatas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Gavome 90 globos namų gyventojų tyrimų rezultatus, laboratoriškai patvirtinta dešimt atvejų, tai reiškia, kad iš viso globos namuose patvirtinta 11 koronaviruso infekcijos atvejų, kadangi vienas atvejis nustatytas dar vakar“, – BNS teigė NVSC Vilniaus departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Ginreta Megelinskienė.

„Taip pat virusas patvirtintas trims slaugos personalo atstovams“, – pridūrė ji.

NVSC atstovės teigimu, sergantys globotiniai dar trečiadienį turėtų būti pervežti į Vilniaus miesto klinikinę ligoninę.

„Vienas asmuo jau yra hospitalizuotas Santaros klinikose“, – kalbėjo G.Megelinskienė.

Anot jos, dėl koronaviruso tirti globotiniai, gyvenantys dviejuose skirtinguose korpusuose, tačiau koronavirusas nustatytas tik vieno korpuso pacientams.

„Likusieji pacientai gyvens savo įprastą gyvenimą, tačiau jie, aišku, yra vertinami kaip didelės rizikos sąlytį turėję asmenys“, – sakė NVSC atstovė.

Anot G.Megelinskienės, nors trys COVID-19 užsikrėtę įstaigos darbuotojai sąlytį turėjo su 15 kolegų, kurie šiuo metu yra saviizoliacijoje, įstaigos darbas nesustos.

„Tiesiog yra reorganizuojamas personalo darbas. Tame korpuse, kurio visi darbuotojai turėjo sąlytį su sergančiaisiais, bus sudaryta nauja pamaina, kuri nėra izoliuota“, – teigė ji.

Kiek anksčiau trečiadienį pensionatas skelbė apie septynis užsikrėtimo atvejus.

„Mūsų gyventojų užsikrėtusių – jau septyni. Šeši nauji atvejai nustatyti šiandien. Visi iš vieno skyriaus“, – sakė B.Šarakauskienė.

Visi ligoniai garbaus amžiaus – vyresni nei 80 metų.

Ji tikino, kad nė vienas iš globotinių nejuto jokių koronavirusui būdingų simptomų, o dabar Nacionalinis visuomenės sveikatos centras sprendžia, ar juos palikti gydytis pensionate, ar perkelti į ligoninę.

„Mums tinka bet koks sprendimas“, – sakė B.Šarakauskienė.

Tiesa, ji pripažino, kad darbo rankų pensionate jau trūksta.

3 darbuotojai gydosi COVID-19, dar trylika dabar turės saviizoliuotis, nes dirbo su užsikrėtusiais gyventojais.

„Yra problemų, bet kol kas gelbsti kiti skyriai. Pasilieka nakvoti, neišvažiuos, dirbs nepertraukiamai. Vakar išsisprendėme, šiąnakt dar išsiversime. Tikimės savanorių pagalbos. Susirašinėjam, agituojam, prašom, tačiau kol kas neatsirado. Suteiktume geras sąlygas ir gyventi, ir maitinimą duotume, ir atlyginimą mokėtume, bet dar neatsirado norinčių padėti“, – sakė B.Šarakauskienė.

Išvis koronaviruso tyrimai antradieni buvo atlikti 90 pensionato gyventojams. Tokių tyrimų nutarta imtis po to, kai pirmadienį dėl kitų požymių, visiškai nesusijusių su koronavirusu, buvo iškviesta greitoji pagalba ir viena pensionato gyventoja moteris buvo nuvežta į ligoninę.

Ten buvo atliktas tyrimas, o gautas atsakymas – teigiamas.

Anot pensionato atstovės, koronavirusas patvirtintas globotinei, prižiūrimai skyriuje, kuriame dirbo abi koronavirusu užsikrėtusios slaugytojos.

Per penkis tūkstančius gyventojų turintis Vilniaus rajono Nemenčinės miestelis balandžio viduryje buvo uždarytas dėl koronaviruso plitimo grėsmės.

Atvykimas ir išvykimas iš Nemenčinės buvo apribotas iki balandžio 24 dienos imtinai.

Antavilių pensionatas nuo Nemenčinės nutolęs maždaug 10 kilometrų. Iš viso pensionate dirba 152 asmenys, prižiūrimi – 292 žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius