Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 09

Antradienį neįleistų migrantų skaičius perkopė 270

Paskutiniąją dieną iki nepaprastosios padėties pasienio ruože įsigaliojimo – antradienį – į Lietuvą iš Baltarusijos neįleistų migrantų skaičius apie 18 valandą siekė 278, 15min informavo Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas. Nuo rugpjūčio 2-osios, kai pradėta taikyti apgręžimo taktika, didesnis skaičius migrantų fiksuotas tik vieną kartą – rugpjūčio 4 dieną.
Irako piliečiais prisistačiusi migrantų grupė stovi prie pat Lietuvos valstybinės sienos netoli Piesčių kaimo (Varėnos r.)
Irako piliečiais prisistačiusi migrantų grupė stovi prie pat Lietuvos valstybinės sienos netoli Piesčių kaimo (Varėnos r.) / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Antradienį neįleistų migrantų skaičius stabiliai augo visos paros metu. Apie devintą valandą ryto pranešta, kad per naktį neįleista 73 migrantai, popiet jų buvo jau 174.

Lietuvos pasieniečiai visą dieną stebėjo nuolatinį migrantų grupelių judėjimą Baltarusijos teritorijoje, jos priartėdavo ir atitoldavo nuo valstybės sienos.

G.Mišučio teigimu, kol kas didžiausią į Lietuvą patekti bandžiusią grupę sudarė apie 35 asmenys.

Kaip skelbta anksčiau, labiausiai suaktyvėjęs migrantų judėjimas fiksuotas pietinėje šalies dalyje, ypač ruožuose arti Lietuvos-Lenkijos-Baltarusijos sankirtos.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių užsieniečių, jų į Lietuvą nepateko daugiau nei 6 tūkstančiai.

Daugiau neįleistų migrantų nei antradienį fiksuota tik rugpjūčio 4 dieną – tąkart jų buvo 321. Kiek mažesni skaičiai fiksuoti rugpjūčio 3 ir 6 dienomis – 247 ir 234.

VSAT teigimu, antradienio rytą situacija Lietuvos pasienyje su Baltarusija buvo stabili, kontroliuojama. Pasieniečių pajėgos perdislokuotos, kai Baltarusijoje esantys migrantai didele kolona patraukė link Lenkijos sienos ir bandė ją šturmuoti. Pranešama, kad pirmadienį ten buvo susirinkę apie 1–2 tūkst. neteisėtų migrantų. Vėliau būta pranešimų, kad prie Baltarusijos sienos su Lenkija susikaupė ne mažiau nei 3 tūkst. migrantų.

Socialiniuose tinkluose pasirodė pranešimų, kad esą baltarusių pareigūnai dalį jų vežė prie Lietuvos sienos netoli Kapčiamiesčio Lazdijų rajone. Šių duomenų institucijos sako kol kas negalinčios patvirtinti.

Nuo trečiadienio vidurnakčio Lietuvos pasienio ruože ir dar penkis kilometrus į šalies gilumą nuo jo ribos įsigalioja nepaprastoji padėtis.

Įvedus nepaprastąją padėtį bus ribojamas transporto priemonių judėjimas pasienio ruože be pasieniečių leidimo, galios draudimas atvykti į šią teritoriją, išskyrus vietos gyventojus, taip pat turinčiuosius ten nekilnojamojo turto ir tai patvirtinančius dokumentus.

Teritorijoje, kurioje įvesta nepaprastoji padėtis, tarnybos galės tikrinti transporto priemones ir asmenis, jų daiktus, siekiant rasti ir paimti neteisėtai laikomus ginklus, šaudmenis, sprogstamąsias ir kitas pavojingas medžiagas, sulaikyti įstatymų pažeidėjus, taip pat čia bus draudžiami susirinkimai.

Į Lietuvą patekusiems ir šalyje apgyvendintiems migrantams bus ribojama teisė susirašinėti, kalbėtis telefonu ir t. t., išskyrus galimybę kreiptis į valstybės institucijas ir įstaigas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius